10:01 12.07.2021

На Донеччині судитимуть банду, що займалася розбоєм, викраденням правоохоронців і нападом на адмінустанови

2 хв читати
На Донеччині судитимуть банду, що займалася розбоєм, викраденням правоохоронців і нападом на адмінустанови

У Донецькій області заочно судитимуть п’ятьох учасників злочинної озброєної організації, які вчиняли розбійні напади на підприємства, викрадали правоохоронців і захоплювали адміністративні будівлі в місті Лиман навесні 2014 року, повідомляє прес-служба Донецької облпрокуратури.

"Досудове розслідування встановило, що у квітні 2014 року, під час окупації міста Лиман представниками незаконних збройних формувань РФ, п’ять місцевих жителів у віці від 30 до 57 років у складі озброєного злочинного об'єднання вчиняли розбійні напади на громадян, захоплювали адміністративні будівлі, місцеві підприємства, державні установи та організації", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що зловмисники з вогнепальною зброєю також викрали з приміщення Краснолиманського МВ ГУМВС України в Донецькій області начальника кримінальної міліції та начальника сектору карного розшуку.

"Незаконно позбавивши їх волі, бандити вивезли їх на тимчасово окуповану територію області, де завдавали заручникам численні тілесні ушкодження, погрожували їм та членам їхніх родин убивством, після чого викрали 124 пістолети ПМ, 2 автомати АКСУ та 2 гвинтівки, а також 6400 набоїв різного калібру, які були на балансі міськвідділу", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що загальна сума матеріальних збитків, завданих бандитами за один місяць злочинної діяльності, сягнула 350 тис. грн.

У прокуратурі додають, що наразі нападників оголошено в розшук. До Краснолиманського міського суду направлено обвинувальний акт для розгляду по суті за скоєння злочинів, передбачених: ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 255, ст. 257, ч. 3 ст. 289, ст. 341, ч. 1, 2 ст. 345, ст. 349 КК України.

"Максимальне покарання за зазначеними статтями – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - резюмують правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА