16:56 31.05.2021

"Геоінформ України" почав наповнювати державний геологічний портал

2 хв читати
"Геоінформ України" почав наповнювати державний геологічний портал

Держпідприємство "Державний інформаційний геологічний фонд України" почав наповнювати державний геологічний портал (https://nadra.gov.ua/), який міститиме всі необхідні для надрокористувача бази даних та реєстри.

"Державний геологічний портал поступово наповнюватиметься і міститиме поруч із інтерактивною картою інформацію з державних баз даних заяв та спеціальних дозволів на користування надрами, реєстрів артезіанських та нафтогазових свердловин", - повідомив голова Державної служби геології та надр України (Держгеонадра) Роман Опімах на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Саме через цей ресурс відбуватиметься вхід до "Електронного кабінету надрокористувача", наголосив Опімах.

"Розміщення всіх необхідних надрокористувачу баз даних та реєстрів на єдиному зручному ресурсі є нашою ціллю. Вся інформація створюється у вигляді геопросторових даних, що дає можливість зручного доступу до неї", - доповнив голова служби.

На сьогодні на порталі у вигляді інтерактивної карти викладені контури спеціальних дозволів на користування надрами за кожною з областей України. Представлена статистика щодо тенденції видачі спеціальних дозволів за роками, співвідношення кількості спеціальних дозволів на різні види користування надрами, інформація про шляхи отримання дозволу.

Інтерактивна карта містить інформацію про об'єкти ліцензування: вид корисної копалини, реєстраційний номер, вид користування надрами, назва об'єкта обліку, дата видачі, термін дії дозволу та назва компанії-надрокористувача.

На черзі - нанесення шару інформації про контури підрахунку запасів корисних копалин, насамперед незаліцензованих родовищ, пояснив голова Держгеонадр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

У Харкові вже п’ятеро постраждалих унаслідок ворожого ракетного удару - Синєгубов

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

Відпустили затриманого помічника Джемілєва - Чубаров

Окупанти вдень обстріляли Нікополь, застосувавши артилерію і БПЛА, поранено жінку - Дніпропетровська ОВА

Кількість постраждалих у Харкові зросла до чотирьох людей - голова ОВА

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА