09:55 29.03.2021

Входження КНУ ім. Шевченка до 500 найкращих університетів світу буде дуже хорошим результатом - новообраний ректор

2 хв читати
Входження КНУ ім. Шевченка до 500 найкращих університетів світу буде дуже хорошим результатом - новообраний ректор

Обраний ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров називає оптимістичним сценарієм входження університету до 500 найкращих у світових рейтингах за подальші п'ять років.

"Думаю, що якщо ми впевнено закріпимося на 400-500 позиціях за ці п'ять років, то це буде дуже добре, тому що у світових рейтингах динаміка досить зважена", - сказав Бугров в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас він наголосив, що світові рейтинги - це лише інструмент виміру певних показників. "Тут важливо зрозуміти критерії, за якими відбувається оцінка тих чи інших показників. Наприклад, у QS World University Ranking ми щорічно постійно ростемо в репутації в роботодавців, тому що ми взяли для себе за правило працювати з роботодавцями щодо вдосконалення якості освіти. Це насправді дуже важливо, тому що ми повинні знати сучасні професійні вимоги й орієнтуватися на ринок праці", - додав він.

Коментуючи сфери, в яких університет програє, Бугров зазначив, що це інтернаціоналізація. "У співвідношенні кількості вітчизняних студентів і студентів - іноземців ми програємо, а всі міжнародні рейтинги інтернаціоналізацію розглядають, як ключовий показник. Також попри те, що в нас найбільший в Україні індекс цитування у Web of Science, Scopus, але й кількість викладачів у нас теж дуже велика. Отже, коли індекс цитування ділиться на кількість працівників, то виявляється, що він нижчий", - зазначив обраний ректор.

Бугров наголосив, що для того, щоб рости у світових рейтингах, потрібне істотне фінансування від держави й від бізнесу для досліджень, оскільки в усіх рейтингах є наукова складова.

Крім того, на його думку, Україна має працювати з випускниками українських університетів за кордоном. Зокрема, при Міністерстві освіти або при Міністерстві закордонних справ має бути відділ з роботи з випускниками, який принаймні інформував би їх про вітчизняну освіту, оскільки "вони могли би бути агентами впливу та промоутерами нашої освіти, культури, економіки у світі".

"Це державна справа - просування України. А стратегічно треба, щоб на всіх державних рівнях затвердилася думка, як, приміром, у Німеччині, що освіта - це інвестиція в людський капітал", - наголосив Бугров.

Як повідомлялося, 24 березня за результатами другого туру виборів на посаду ректора КНУ ім. Шевченка переміг кандидат філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Бугров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Умєров поінформував главу Пентагону про поточну ситуацію на фронті

Генштаб ЗСУ: За добу на фронті зафіксовано 64 бойові зіткнення, на 7 напрямках відбито 54 ворожі атаки

Міноборони: Кабмін схвалив створення окремого роду військ у ЗСУ - Сил безпілотних систем

Латвія передала Україні комунікаційне обладнання майже на EUR100 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА