12:49 12.03.2021

Згадування про княгиню Ольгу видалили зі статті ВЕФ про жінок, які змінили історію

2 хв читати
Згадування про княгиню Ольгу видалили зі статті ВЕФ про жінок, які змінили історію

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) видалив зі статті про жінок, які змінили історію людства, ім'я святої рівноапостольної княгині київської Ольги, яку раніше включив у цей список, через "конфлікт історичних даних".

Перелік найвизначніших жінок в історії був оприлюднений на сайті ВЕФ з нагоди 8 березня. У ньому київська княгиня, рівноапостольна свята Ольга, яка правила Київською Руссю у середині ХХ століття, була названа "прародителькою сучасної Росії".

Як повідомлялося, п'ятий президент України Петро Порошенко звернувся до команди Всесвітнього економічного форуму з проханням негайно виправити помилки в описі однієї з найвідоміших жінок в українській історії.

"До 8 березня шанований мною Всесвітній економічний форум опублікував перелік із шести жінок, що змінили світову історію. Почесно, що до цього списку увійшла і наша княгиня Ольга, рівноапостольна свята, чию пам'ять водночас шанують українські православна та католицька церкви. Уявіть моє обурення, коли я прочитав, що Всесвітній форум іменує нашу княгиню російською правителькою та основоположницею сучасної Росії. А її чоловіка, князя Ігоря, вирішили прозвати Іваном", - зазначив п'ятий президент.

Він наголосив, що княгиня Ольга справді була видатним правителем, підкорила бунтівні племена, здійснила першу державну реформу та заклала міцні дипломатичні зв'язки із Західною Європою, проте бути прародителькою сучасної Росії вона не могла, оскільки "Московське Князівство було засноване лише через понад 300 років після її смерті".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА