10:14 19.02.2021

"Укрпошта" перенесла дату випуску марок, присвячених ЗСУ, з 23 лютого на 14 березня

2 хв читати
"Укрпошта" перенесла дату випуску марок, присвячених ЗСУ, з 23 лютого на 14 березня

"Укрпошта" повідомила про перенесення дати введення в обіг поштових марок "Збройні сили України. Сухопутні війська" з 23 лютого на 14 березня 2021 року.

"Укрпошта планувала ввести в обіг марки … 23.02.2021. Цю дату обрали як інфопривід для привернення уваги до марок і як ознаку того, що ця сторінка історії давно в минулому, й нам у сучасній Україні є що протиставити агресору. Жодним чином не з метою вшанувати день радянської армії, а навпаки - української. Однак таку ініціативу українці сприйняли неоднозначно. Ми усвідомлюємо чутливість теми й дослухаємося до думки людей, тому приймаємо позицію Генерального Штабу ЗСУ перенести дату спецпогашення поштових марок "Збройні Сили України. Сухопутні війська" на 14 березня - День українського добровольця", - повідомляється на сайті "Укрпошти" у п'ятницю.

У повідомленні зазначається, що за час російської окупації було випущено понад 20 художніх марок патріотичної тематики, серед яких "Слава Україні!" (здобула першу премію на міжнародній виставці в Мадриді), "Передова", "Вони вистояли! Не витримав бетон" і багато інших.

"Завтра "Укрпошта" випускає марку "Орден Героїв Небесної сотні", і ми сподіваємося, що справжні патріоти України приділять таку саму увагу цьому випуску, як і випуску, присвяченому Збройним силам України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в Міністерстві оборони України назвали відверто недоречною дату 23 лютого, обрану "Укрпоштою" для презентації та погашення поштових марок, присвячених Сухопутним військам ЗСУ. У свою чергу генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський пояснив, що призначив запуск марки на 23 лютого спеціально й оголосив відкрите голосування про те, чи варто його переносити, пообіцявши прийняти рішення до вечора 18 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА