19:20 19.07.2020

Запуск ракети Falcon 9 з південнокорейським військовим супутником відбудеться в понеділок

2 хв читати
Запуск ракети Falcon 9 з південнокорейським військовим супутником відбудеться в понеділок

Військовий супутник зв'язку Південної Кореї Anasis-2 (KMilSatCom 1) планується запустити на орбіту за допомогою ракети Falcon 9 у понеділок, повідомила американська компанія-розробник ракети-носія SpaceX.

"SpaceX має намір здійснити запуск місії ANASIS-II за допомогою ракети-носія Falcon 9 у понеділок зі стартового комплексу SLC-40 на космодромі ВВС на мисі Канаверал у Флориді. Вікно для старту буде відкрито з 17:00 до 20:55 за часом Східного узбережжя США", - йдеться в повідомленні.

Перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9 для цієї місії вже використовувався для запуску 30 травня нового американського пілотованого корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції з екіпажем у складі астронавтів Дагласа Харлі і Роберта Бенкена, зазначає компанія.

Слідом за відділенням від ракети-носія перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9 має здійснити автоматичну посадку на плавучій платформі Just Read the Instructions в Атлантиці.

Супутник ANASIS-II вийде на орбіту через 32 хвилини після старту ракети-носія, повідомили в SpaceX.

Запуск планувався провести ще 14 липня, проте його було відкладено для додаткової перевірки техніки. Раніше Космічний центр імені Кеннеді NASA у Флориді повідомляв, що повторна спроба запуску планувалася в неділю, 19 липня.

Секретний супутник Anasis-2, розроблений компанією Airbus Defense and Space у Франції, дозволить Збройним силам Південної Кореї замінити використовувані ними зарубіжні та цивільні супутники зв'язку. Він забезпечить південнокорейським військовим закритий зв'язок у широкому діапазоні.

Anasis-2 буде виведений на еліптичну орбіту, а потім, використовуючи свою бортову рухову установку, вийде на кругову геостаціонарну орбіту висотою 36 тис. км.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА