14:58 26.04.2011

Медведєв: Один з уроків Чорнобиля - необхідно говорити громадянам правду про катастрофи

2 хв читати
Медведєв: Один з уроків Чорнобиля - необхідно говорити громадянам правду про катастрофи

Держави зобов'язані повідомляти своїм громадянам усю правду у разі техногенних катастроф, вважає президент РФ Дмитро Медведєв.

"Обов'язок держави полягає в тому, щоб говорити людям правду. Слід зізнатися, держава не завжди правильно поводилася", - сказав Д.Медведєв на пам'ятній церемонії у зв’язку з 25-ми роковинами з дня трагедії в Чорнобилі.

"Ми усі маємо бути чесними, ми маємо давати абсолютно точну інформацію про те, що відбувається, хоч би де це відбувалося і хоч би в чому це полягало. Це також один з уроків Чорнобильської катастрофи", - сказав президент РФ.

Він також наголосив, що сьогодні держава зобов'язана зробити усе, щоб допомогти ліквідаторам, усім, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії.

Говорячи про ліквідаторів аварії, Д.Медведєв зазначив, що "те, що було зроблено, допомогло вижити величезній кількості людей".

"Після того, що сталося, завдяки праці величезної кількості людей - жителів України, у той період Російської Федерації (РРФСР), інших республік - було проведено дуже важку та вкрай необхідну роботу з ліквідації наслідків аварії", - зазначив глава держави.

На жаль, наголосив він, багатьом, хто працював у Чорнобилі, це коштувало життя.

"Наслідки аварії могли бути надзвичайними, вони і так були величезні. Але коли б не праця ліквідаторів, коли б не праця пожежників, рятувальників і лікарів, ці наслідки мали б глобальний характер. Ми зобов'язані про це пам'ятати", - сказав Д.Медведєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА