07:11 21.03.2020

Суд визначив запобіжний захід чотирьом учасникам схеми, що завдала "Електроважмашу" 13,7 млн грн збитків

2 хв читати

Вищий антикорупційний суд у п'ятницю взяв під варту з можливістю внесення застави директора і начальника управління ДП "Завод "Електроважмаш" (Харків), за участь у корупційній схемі, що заподіяла підприємству збитки сумою 13,7 млн.грн.

"До заступника директора заводу і начальника управління "Заводу "Електроважмаш" застосовано утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 1 млн гривень застави", - повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook.

Суд обрав також запобіжний захід ще двом підозрюваним у справі. Бенефіціара чеської компанії, яка брала участь в схемі, узято під варту з можливістю внесення застави 8 млн.408 тис.грн. А заступника директора "Електроважмашу" з виробництва - поміщено під цілодобовий домашній арешт.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу ще одному підозрюваному - директору чеської компанії, яка брала участь у схемі.

Як повідомлялося, за даними досудового розслідування, в 2017 році посадові особи "Електроважмашу" за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованої в Празі (Чехія), організували продаж запасних частин компанії реального сектора економіки (Литовська Республіка). Але, як встановило слідство, запчастини, які "Електроважмаш" продав чеській компанії за 600,3 тис.євро, були потім продані литовській компанії майже вдвічі дорожче - за 1млн.220 тис.євро. В результаті "Електроважмаш" недоотримав 13,7 млн.грн.

Двом заступникам директора та начальнику управління ДП "Завод "Електроважмаш" (Харків), а також кінцевому бенефіціару і директору чеської компанії оголошено про підозру за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДП "Завод "Електроважмаш" спеціалізується на виробництві потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для ТЕС і АЕС, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА