16:06 19.03.2020

Харківській області для боротьби з коронавірусом необхідні $6 млн позабюджетних коштів - Ярославський

2 хв читати
Харківській області для боротьби з коронавірусом необхідні $6 млн позабюджетних коштів - Ярославський

Медзаклади Харкова та Харківської області потребують близько $6 млн позабюджетних коштів для протидії поширенню гострого респіраторного захворювання Covid-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, повідомив бізнесмен, глава групи DCH Олександр Ярославський.

"Десь 6 мільйонів нам бажано зібрати. 3 ми з вами вже маємо, які даю я. Якщо ми з вами зберемо ще 3 мільйони сьогодні - добре. Якщо не зберемо - я додам. Телефонував мені Павло Якович Фукс (бізнесмен, родом із Харкова - ІФ), він дає 560 тис.", - сказав Ярославський на засіданні антикризового штабу з боротьбі з Covid-19 у Харкові в четвер.

Він уточнив, що на потреби міста та області необхідно по $2,5 млн і ще $1 млн - на продукти для малозабезпечених пенсіонерів.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, звертаючись до присутніх на засіданні штабу представників бізнесу, пообіцяв, що інформація про переказані ними суми та звіт про витрачання коштів оприлюднюватимуться на сайті, який створять найближчим часом.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов поінформував присутніх про те, що найближчими днями планується ухвалити рішення про виділення додаткових коштів на оплату людям, працівникам медзакладів, які працюватимуть у небезпечних умовах у разі поширення вірусу на території регіону.

"У разі виникнення цієї ситуації буде задіяно 2800 осіб, і ми, безумовно, найближчими днями ухвалимо рішення про додаткове фінансування цих людей", - сказав Чернов.

За його словами, на це потрібно понад 45 млн грн на місяць.

На початку засідання штабу виникла невелика перепалка у зв'язку з відсутністю на зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера.

Заступник голови ХОДА Тарас Пастух повідомив, що Кучер не зміг прийти, оскільки бере участь в іншій нараді. "У ці хвилини відбувається координаційна нарада під головуванням голови Харківської обласної державної адміністрації, в якій також беруть участь підприємці Харківської області (близько 75 осіб), котрі також готові допомагати цій ініціативі", - сказав він.

Його слова викликали емоційну реакцію Ярославського. "Дуже погано, що ми зібрали антикризовий центр, а губернатора тут немає. І він збирає десь якихось бізнесменів, коли ми всіх запрошували сюди", - сказав він.

Як повідомлялося, 17 березня в Харківській області було створено антикризовий штаб на чолі з Ярославським, Кучером і міським головою Харкова Геннадієм Кернесом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА