21:27 28.02.2020

56 учасникам конфлікту на харківському ТЦ "Барабашово" висунуто підозру в масових заворушеннях

2 хв читати
56 учасникам конфлікту на харківському ТЦ "Барабашово" висунуто підозру в масових заворушеннях

Поліція під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №2 повідомила про підозру 56 учасникам сутички біля арки на в'їзді в ТЦ "Барабашово" в Харкові.

"56 особам-учасникам конфлікту на "Барабашово" повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) КК України", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Клопотання про обрання запобіжного заходу щодо 55 підозрюваних спрямовані в Київський райсуд Харкова. Клопотання щодо ще одного підозрюваного - на стадії підготовки.

У підозрюваних було вилучено 7 травматичних пістолетів Stalker, Retay, EKOL, ФОРТ-12 РМ і патрони до них, гумові кийки, більше 50 сльозоточивих і газових балончиків, піротехніка, а також автомобіль.

За інформацією прес-служби прокуратури, правоохоронці встановили і інших учасників бійки. Зараз поліція з'ясовує їх місцезнаходження.

Як повідомлялося, раніше в четвер біля арки на в'їзді в ТЦ "Барабашово" відбулися сутички між підприємцями, які виступають проти будівництва нової дороги, і групою людей в камуфляжі, які забезпечували демонтаж арки. Учасники конфлікту використовували сльозогінний газ, піротехніку і зброю, а також підпалили арку. В результаті використання газу постраждали 6 людей, серед них керівник територіального відділення поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.294 (масові заворушення) КК України.

Раніше, 5 вересня 2019 року, міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що муніципальна влада розглядає можливість будівництва нової дороги, яка з'єднає Салтівку з центром міста. 16 жовтня 2019 Харківська міськрада затвердила будівництво цієї дороги, незважаючи на протест підприємців з ТЦ "Барабашово", які пікетували сесію, чиї торгові павільйони будуть "відселені" в зв'язку з будівництвом дороги. "За" проголосував 51 депутат, "проти" - 4.

Кернес назвав акцію підприємців проплаченою, а їх дії - "проявом непатріотичної агресії стосовно міста".

Він також нагадав, що будівництво дороги планувалося давно, і пообіцяв, що підприємці, яких доведеться "відселити" з місця майбутнього будівництва, зможуть укласти договори з КП "Міський торговельний ринок" і отримати місця на його території.

"Ця дорога була передбачена генеральним планом 1953 1986, 2004 і 2013 років. Коли земля передавалася в оренду Концерну "АВЕК", його попереджали, що це для тимчасового розміщення торгових павільйонів або автостоянок ... КП "Міський торговельний ринок" будуть виділені гроші для будівництва малих архітектурних форм та здачі їх в оренду підприємцям", - сказав Кернес.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА