18:35 06.10.2019

Масові заходи у Києві відбулися без порушень

2 хв читати
Масові заходи у Києві відбулися без порушень

Масові заходи в центрі столиці України, включно із віче на Майдані Незалежності і подальший хід до Офісу президента і Верховної Ради, відбулися без порушень громадського порядку, повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Після віче учасники пройшли колоною до Офісу президента України і Верховної Ради України. За приблизними підрахунками, участь в акції взяли близько 10 тисяч людей. Наразі заходи завершилися, порушень порядку не зафіксовано", - повідомили в неділю ввечері в столичному главку поліції.

У відомстві нагадали, що службу в центрі столиці несли 300 правоохоронців.

Як повідомлялося, віче з гаслом "Зупинимо капітуляцію" почалося на Майдані Незалежності в центрі Києва в полудень. Його організатором виступив створений ситуативний "Рух опору капітуляції", знаком "Опору капітуляції" було оголошено жовту стрічку на правій руці, а головними гаслами заходу - "Захисти Україну" і "Ні капітуляції". Учасники акції тримали в руках прапори України, а також прапори кримськотатарського народу.

Акція була заявлена як не політична, в зв'язку з чим у людей була відсутня партійна символіка, хоча серед учасників були представники політичних сил, серед них партії "Національний корпус", "Свобода", "Європейська солідарність", "Правий сектор" і низка інших.

Біля стели на Майдані організатори встановили сцену, з якої виступали активісти і музичні колективи.

Згідно із заявою руху, акція пов'язана зі згодою України на реалізацію так званої "формули Штайнмаєра", яка має на увазі, зокрема, і проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Закликаємо всі державницькі сили - у Верховній Раді та поза парламентом - консолідувати свої зусилля і уникати протистояння. Зараз нас повинно об'єднувати єдине завдання - застерегти президента України від принизливої поразки", - йдеться в заяві.

Також зазначається, що досягнення миру не може відбутися на підставі "формул" і "домовленостей", які суперечать Конституції України, принципам міжнародного права і українським національним інтересам.

"Нам незрозуміло, як можна досягти миру з Росією, яка цього миру не хоче. Замість цього вона намагається силою нав'язати нам умови, метою яких є руйнування української державності", - констатували учасники віче.

Після акції на Майдані Незалежності учасники віче сформували колону і вирушили ходою до урядового кварталу. Зокрема, вони прийшли під будівлю Офісу президента України і до парламенту, де також озвучили свої вимоги.

Крім Києва подібні віче одночасно пройшли ще в двох десятках міст України, про що свідчать організатори в соціальних мережах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА