16:01 28.06.2019

Політв'язень Балух знову оголосив голодування через позбавлення права зустрічі з українським консулом

2 хв читати
Політв'язень Балух знову оголосив голодування через позбавлення права зустрічі з українським консулом

Український політв'язень Володимир Балух, котрий перебуває в російській виправній колонії, оголосив голодування, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Стурбована звісткою про те, що український політв'язень Володимир Балух, якого утримують у колонії Тверської області РФ, знову оголосив голодування. (...) Нелюдські умови утримання, зокрема перебування більше двох місяців у штрафному ізоляторі та позбавлення права зустрічі з консулом змусили його знову вдатися до такого радикального кроку", - написала Денісова на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Вона нагадала, що минулого року Володимир Балух голодував 205 днів, що неабияк підірвало його здоров'я.

Денісова також повідомила, що український консул у РФ тричі безуспішно намагався зустрітися з українським політв'язнем. Але адміністрація колонії, незважаючи на те, що Балух неодноразово заявляв, що є громадянином України, наполягає на його російському громадянстві через кримську прописку.

"Я звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням перевірити умови тримання Володимира Балух та вжити заходів із відновлення його права на зустріч з консулом України", - написала український омбудсмен.

Як повідомлялося, Володимира Балуха засуджено за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 та ч. 1 ст. 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

3 жовтня 2018 року т. зв. Верховний суд Криму пом'якшив на місяць вирок Балуху, якому раніше Роздольненський райсуд півострова призначив п’ять років колонії та 10 тисяч рублів штрафу.

У жовтні 2018 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Денісова заявила, що після рішення так званого Верховного суду про скорочення терміну українському політв'язню Балуху він може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Проте підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в УДЗ.

Із 29 березня Балух перебуває у виправній колонії в м. Торжок Тверської області (ФКУ ВК-4 УФСВП Росії у Тверській області).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА