11:16 26.04.2019

Померла Еліна Бистрицька

1 хв читати

Померла актриса театру й кіно, народна артистка СРСР Еліна Бистрицька, повідомили у п'ятницю в ефірі "Росія-24" (ВДТРК).

Е.Бистрицька народилася 4 квітня 1928 року в Києві, в родині військового лікаря. Під час війни навчалася на курсах медсестер, працювала в госпіталі. У 1947 році закінчила медичний технікум. Наприкінці 1940-х почала займатися художньою самодіяльністю. Закінчила Київський інститут театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого. Закінчила акторський факультет у 1953 році.

Працювала у Вільнюському російському драматичному театрі, в Московському драматичному театрі ім. Пушкіна. З 1958-го - в трупі Малого театру. Її дебютом у Малому стала роль леді Віндермір у спектаклі "Віяло леді Віндермір" Оскара Уайльда.

З 1950 року Е.Бистрицька знімалася в кіно.

Роль, яка зробила її знаменитою, - Ксенія у фільмі Сергія Герасимова "Тихий Дон" (1958).

З 1978 року займалася педагогічною діяльністю у Вищому театральному училищі ім. Щепкіна, викладала на кафедрі акторської майстерності в Державному інституті театрального мистецтва ім.Луначарського.

Е.Бистрицька була президентом благодійного Фонду на підтримку мистецтва та науки, професором, академіком кількох академій, а також віце-президентом Міжнародного фонду охорони здоров'я матері та дитини.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА