13:44 05.11.2018

Реконструкцію Андріївської церкви, де розміститься представництво Вселенського патріархату в Україні, прискорять

2 хв читати
Реконструкцію Андріївської церкви, де розміститься представництво Вселенського патріархату в Україні, прискорять

Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко припускає, що реконструкцію Андріївської церкви в Києві, де розміститься представництво Вселенського патріархату в Україні, буде прискорено.

"2020-й рік (запланований рік завершення реконструкції - ІФ) - це крайній термін. Я так розумію, що в разі необхідності, в розумних межах, це буде прискорено. Головне, що ухвалено відповідний закон в Україні, про передання в користування, не у власність, а в користування, цієї церкви Вселенському патріархату", - сказав Р.Павленко на брифінгу в Києві в понеділок.

Він уточнив, що ставропігія (представництво) підтримуватиме двосторонні контакти з незалежною українською церквою. Віце-прем'єр також нагадав, що нова церква встановлюватиме контакти з іншими православними церквами.

"Після обрання предстоятеля він звернеться до інших православних церков щодо визнання, і тут взаємодія та підтримка матері-церкви буде також важливою ... і після визнання сприяння матері-церкви буде також важливе", - зазначив Р.Павленко.

За його словами, представництва різного рівня Вселенської патріархії існують у багатьох країнах, де є незалежні православні церкви.

"Часто доводиться чути, що інші помісні церкви нібито не сприймають створення незалежної української церкви. Це не так. Ми бачимо, що більшість помісних церков зайняли позицію нейтрального позитивного очікування. І після того, як усе відбудеться відповідно до канонів, ... відбудеться процес встановлення контактів між новою українською церквою та іншими православними церквами", - сказав Р.Павленко.

Він наголосив, що держава разом з українським суспільством забезпечить, щоб цей процес був мирним, добровільним.

"І в нас уже скоро буде позитивна новина про те, що тисячолітній процес розвитку православ'я в Україні отримає кульмінацію - буде створено незалежну автокефальну церкву", - зазначив Р.Павленко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА