16:47 03.10.2018

Підозрюваний у державній зраді голова району Харкова стверджує, що справу проти нього сфабриковано

2 хв читати
Підозрюваний у державній зраді голова району Харкова стверджує, що справу проти нього сфабриковано

Голова Холодногірського району Харкова Максим Мусєєв, якого Служба безпеки України підозрює у державній зраді, стверджує, що кримінальне провадження стосовно нього сфабриковано.

"Правоохоронні органи відпрацьовують політичне замовлення щодо усунення опонентів. Я знав про підготовку провокацій і неодноразово говорив про це. Реальних доказів моєї протиправної діяльності немає і бути не може", - написав М.Мусєєв у середу на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Скоро я розповім про те, як, хто і за допомогою чого сфабрикував справу, як проводили обшук без понятих і адвоката, зламавши двері, як підкидали телефон тощо", - додав він.

Раніше в середу заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив, що голові району Харкова оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 111 (держзрада) КК України, планується оголошення його в розшук у зв'язку з тим, що він переховується на території РФ. За словами заступника глави СБУ, спецслужба задокументувала діяльність чиновника, який у 2015 році, перебуваючи в анексованому Криму, був завербований ФСБ РФ.

"Зустрічі з кураторами відбувалися і на території Російської Федерації, незважаючи на те, що зазначена особа мала доступ до державної таємниці за формою "3", і на території третіх країн. Він активно використовував опосередковані канали зв'язку - електронну пошту, видані кураторами мобільні телефони зі спеціальними мобільними застосунками", - сказав В.Кононенко.

Він також повідомив, що з ініціативи підозрюваного чиновника було створено псевдо-організації ветеранів. "З ініціативи чиновника в Харкові було створено альтернативні організації ветеранів АТО, які замість допомоги ветеранам займалися вимаганням та збиранням інформації, що має військовий і мобілізаційний характер. Так їм вдалося зібрати списки учасників АТО, і діючих, і ветеранів, які було передано замовнику (зловмисникові), а він передав їх російській стороні", - сказав В.Кононенко.

Як повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, ідеться про Харківську міську асоціацію ветеранів АТО, голову якої співробітниками спецслужби затримали 13 вересня. Його підозрюють у вимаганні грошей з місцевих підприємців (ст. 189 КК України)

За словами В.Кононенка, держексперт з питань держтаємниці дійшов висновку, що зібрані матеріали містять службову інформацію, передання якої спецслужбам РФ завдає значної шкоди безпеці України.

В.Кононенко повідомив, що в рамках досудового розслідування СБУ задокументувала наявність у підозрюваного подвійного громадянства. "20 лютого 2015 року він на території тимчасово окупованої Республіки Крим отримав внутрішній паспорт громадина Росії, 12 квітня 2016 року Управління з питань міграції ГУ МВС Росії в місті Москві замінило на паспорт іншої серії. 4 лютого 2016 року він був документований паспортом РФ для виїзду за кордон, а 14 червня 2016 року - індивідуальним податковим номером", - сказав В.Кононенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА