14:55 28.08.2018

"1+1 медіа" проти відключення аналогового мовлення в малих містах із 1 вересня

2 хв читати
"1+1 медіа" проти відключення аналогового мовлення в малих містах із 1 вересня

Медіагрупа "1+1 медіа" виступає проти відключення аналогового телевізійного мовлення в містах із населенням менше ніж 50 тис. осіб із 1 вересня 2018 року, наполягає на необхідності поетапного відключення.

Про це повідомив журналістам виконавчий директор "1+1 медіа" і директор із розвитку PayTV напряму Ярослав Пахольчук у Києві у вівторок.

"У нас немає ніякого офіційного документа, який підтверджував би, що ефірне цифрове мовлення працює в невеликих населених пунктах. У нас є своя системна робота із спілкування з глядачами, провайдерами, "Народний моніторинг". "Зеонбуд", звичайно, не визнає наших замірів... Ми - за те, щоб відключити аналог із 1 вересня у великих містах, а в інших - поетапно", - сказав він.

За словами Я.Пахольчука, раніше йшлося про те, що "Зеонбуд" добудує 47 передавачів по всій Україні для поліпшення цифрового сигналу, проте до цього часу ніякого нового передавача так і не побудували.

"Коли відключали аналогове мовлення в Києві, відключили і низку міст в області - Білу Церкву, Димер, Бориспіль, Бровари. Майже вся Київська область покривалася сигналом "1+1 медіа" з одного передавача в Києві", - наголосив Я.Пахольчук.

Він вважає, що у глядача має бути альтернатива аналоговому мовленню: якщо в містах така альтернатива є, то в малих населених пунктах з альтернативи хіба що супутник, що з економічної точки зору альтернативою не є.

За словами Я.Пахольчука, думка медіагрупи неодноразово озвучувалася Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, однак її так і не було враховано в підсумкових пропозиціях держрегулятора Кабінету Міністрів.

Як повідомлялося, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення внесла до Кабінету Міністрів пропозицію про необхідність збереження аналогового мовлення на кордоні з Росією, де є ризики інформаційного впливу країни-агресора, а також для громадського мовлення (НГТУ) і місцевих компаній, які не мають цифрових ліцензій.

У червні Кабмін пролонгував терміни використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 31 серпня 2018 року для всіх областей, крім Києва та Кіровоградської області, де термін відключення аналогового мовлення - 31 липня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА