14:07 23.07.2018

ГПУ порушує клопотання про відкриття заочного розслідування проти екс-нардепа Горохова і низки луганських чиновників

2 хв читати
ГПУ порушує клопотання про відкриття заочного розслідування проти екс-нардепа Горохова і низки луганських чиновників

Генеральна прокуратура України подала до суду клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього народного депутата Сергія Горохова і низки високопоставлених луганських чиновників, підозрюваних у скоєнні тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень разом із головою фракції Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання Олександром Єфремовим.

"Під час досудового розслідування зібрано достатньо належних та допустимих доказів для проведення спеціального досудового розслідування стосовно народного депутата України VII скликання С.Горохова і колишнього глава Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, Луганського міського голови Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова", - повідомляє в неділю відділ зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

"У зв'язку з цим Генеральна прокуратура України 20 липня 2018 року до Печерського районного суду м. Києва подала клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно зазначених осіб, яких підозрюють у скоєнні в першій половині 2014 року на території Луганської області низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень спільно з головою депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України VII скликання О.Єфремовим", - пояснили в Генпрокуратурі.

У відомстві нагадали, що кримінальне провадження проти О.Єфремова розглядається в Старобільському районному суді Луганської області, до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

С.Горохов, Голенко, Є.Харін, С. Кравченко та М.Пілавов перебувають у розшуку, проведення якого доручено співробітникам СБУ. Генпрокуратура отримала постанови слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування до них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Їх підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.3 ст.110 (умисні дії з метою зміни кордонів України, вчинені за попередньою змовою групою осіб, що призвело до тяжких наслідків), ч.1 ст.111 (державна зрада, а саме надання іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч.1 ст.258-3 (створення і діяльність терористичної організації "Луганська народна республіка"), ч.5 ст.27, ст.341 (пособництво в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області з метою незаконного користування ним і перешкоджання нормальній діяльності установи) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Генпрокуратура склала повідомлення про підозру у вчиненні низки злочинів С.Горохову, Голенку, Є.Харіну, С. Кравченку та М.Пілавову наприкінці грудня 2016 року.

О.Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА