20:10 27.04.2018

Обстріли з боку бойовиків у четвер пошкодили госпбудівлі мирних жителів Зайцевого, ніхто не постраждав

2 хв читати
Обстріли з боку бойовиків у четвер пошкодили госпбудівлі мирних жителів Зайцевого, ніхто не постраждав

Господарські будівлі мирних жителів і лінії електропередач у смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області були пошкоджені внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань уранці в четвер, повідомляє українська сторона Спільного центру з координації та контролю (СЦКК).

"Вогонь по цивільній інфраструктурі противник вів з населених пунктів Горлівка та Гольмівський з 09.00 до 09.45 26 квітня, застосовуючи міномети калібру 120 мм. Унаслідок зазначених обстрілів пошкоджено господарські будівлі мирних мешканців, які проживають на вулицях Вологодського та Шумського, а також лінії електропередач. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав", - ідеться в повідомленні, розміщеному на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook у п'ятницю.

В українській стороні СЦКК розцінюють обстріл як провокацію, спрямовану на дестабілізацію соціальної обстановки на лінії зіткнення, примушення ЗС України до відкриття вогню у відповідь, аби в подальшому звинуватити українську сторону в неспроможності дотримуватися взятих на себе зобов’язань щодо дотримання режиму тиші. Українська сторона СЦКК наголошує, що такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчать про нехтування ними всіма нормами міжнародного гуманітарного права, що становить пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення й завдає матеріальних збитків", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в четвер бойовики 52 рази обстріляли позиції ЗСУ, внаслідок чого зазнали поранень троє українських військовослужбовців, ще двоє отримали бойові травми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА