15:32 09.12.2017

Мати Саакашвілі вважає незаконним затримання її сина в Києві

2 хв читати

Матір екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської обладміністрації та лідера української опозиційної партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" Гіулі Аласанія вважає, що її сина затримали в Києві незаконно.

"Його затримання абсолютно незаконно", – цитують у суботу грузинські ЗМІ заяву Г.Аласанії, яка зазначає, що влада України "при цьому ще має претензії" бути демократичними і прагнути до Євросоюзу.

За її словами, вона готова приїхати в Україну тільки, якщо це буде необхідно і її про це попросять. "За своєю ініціативою я не поїду, щоб не зашкодити. Як необхідно буде, так і зроблю", – сказала вона.

Коментуючи стан здоров'я М.Саакашвілі, Г.Аласанія заявила, що у неї мало інформації і вона знає лише, що він сильно застудився. При цьому вона не виключила, що у М.Саакашвілі може бути запалення легенів.

Раніше в суботу, як пишуть грузинські ЗМІ, дружина М.Саакашвілі Сандра Рулофс заявила, що вважає затримання її чоловіка у Києві "політично мотивованим".

"Йому погрожували з того моменту, як близько року тому він перейшов в опозицію. Незважаючи на ці загрози він все одно вирішив повернутися з Польщі в Україну і продовжити боротьбу", – цитують ЗМІ дружину екс-президента Грузії.

С.Рулофс вважає, що метою влади України є змусити М.Саакашвілі замовкнути. "Це не спрацює. Українці з міжнародною підтримкою обов'язково підтвердять, що подібне поводження з політичними опонентами неприпустиме і незаконне", – вважає вона.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому частина 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Наразі М.Саакашвілі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Служби безпеки України в Києві.

Суд має обрати йому міру запобіжного заходу протягом 72 годин.

В ізоляторі тимчасового тримання М.Саакашвілі оголосив голодування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА