12:21 27.11.2017

Затриманих у Пущі-Водиці кримінальних авторитетів відпустили, зброя на експертизі

2 хв читати
Затриманих у Пущі-Водиці кримінальних авторитетів відпустили, зброя на експертизі

Кримінальних авторитетів, затриманих напередодні в Пущі-Водиці під час "сходки", відпустили після перевірки документів і встановлення осіб, повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

 

"Ми перевірили всіх осіб, 65 людей було доставлено в районне управління, вилучено кілька одиниць вогнепальної зброї. Хоча вона (зброя) з дозволами, ми її вилучили для перевірок і проведення відповідних експертиз. Значна частина цих осіб має кримінальне минуле, тому всі вони були перевірені на причетність до кримінальних злочинів або перебувають/не перебувають у розшуку... З огляду на те, що неодноразово такі зустрічі переходили в якісь бійки або стрілянину, ми з профілактичними заходами здійснили перевірку", - розповів він в ефірі телеканалу "112.Україна" в понеділок.

 

За його даними, ніхто з цих затриманих нині не перебуває в розшуку і не проходив у нерозглянутих кримінальних справах, тому всіх відпустили після опрацювання та перевірки документів.

Водночас А.Крищенко зазначив, що учасники "сходки" вчинили незначний опір під час затримання.

Відповідаючи на запитання про те, чи вся вилучена зброя була зареєстрована, він сказав: "Зареєстрована, але ми її (зброю) вилучили. По-перше, буде здійснено перевірку умов зберігання та правил перевезення, також перевіримо, чи не перероблена зброя. Її всю вилучено, відкрито кримінальне провадження за ст. 263, буде призначено відповідну експертизу".

Начальник київської поліції також заперечує можливий зв'язок кримінальних авторитетів із протестами біля Верховної Ради. "Це взагалі не пов'язано з протестами біля Ради, а також із затриманням осіб, яких за постановою суду було затримано і доставлено в слідчі органи. В цьому разі вони намагалися вирішувати проблеми кримінального світу і не впливати на політичні акції та політичне становище в країні. Стосовно кримінальних авторитетів: я це не коментую", – зазначив він.

Напередодні відділ комунікації столичної поліції повідомив про затримання в Пущі-Водиці в ресторані більше ніж 60 кримінальних авторитетів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА