17:13 23.11.2017

Україна може зіткнутися з дефіцитом кваліфікованих медкадрів - Тодуров

2 хв читати
Україна може зіткнутися з дефіцитом кваліфікованих медкадрів - Тодуров

За відсутності змін у системі охорони здоров'я вже в найближчій перспективі Україна може зіткнутися з дефіцитом кваліфікованих медичних кадрів, вважає директор Інституту серця Міністерства охорони здоров'я України Борис Тодуров.

"Якщо не буде нормальної людської реформи, то за десять років буде велика проблема не лише з лікарями, а й з медсестрами. Зарплата в $100 для кардіохірурга не може утримати його в країні. Тут не працюватимуть молоді кардіохірурги. Також і медсестри, які не працюватимуть за мізерну плату, яка не дозволяє навіть приїхати на роботу. 4 тис. грн на місяць - це не зарплата для кваліфікованих медсестер, які працюють у реанімації. Ми їх так не утримаємо", - сказав він журналістам у кулуарах міжнародної конференції "Реконструктивна хірургія серця" в Києві в четвер.

Б.Тодуров повідомив, що обговорив цю проблеми з президентом України Петром Порошенком.

"Учора я зустрічався з Петром Олексійовичем. Говорив йому про проблему кадрів і про проблему реформи, просив особистої участі у вирішенні цієї проблеми", - сказав він.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", Б.Тодуров зазначив, що "цю проблему можна розв'язати лише одним шляхом - зарплатою та адекватними умовами праці, вирішенням соціальних питань для лікарів".

"Зарплата, житло, хороші пенсії, забезпечення обладнанням, гідне становище в суспільстві... Як в усіх цивілізованих країнах. Нічого нового ми не вимагаємо, нічого не придумуємо", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА