12:55 01.11.2017

Потенційними цілями спецслужб РФ та центрів спецоперацій ДНР / ЛНР було 1,6 тис. українських правоохоронців та чиновників

1 хв читати
Потенційними цілями спецслужб РФ та центрів спецоперацій ДНР / ЛНР було 1,6 тис. українських правоохоронців та чиновників

До сфери інтересів спецслужби Російської Федерації і створених на підконтрольних "ДНР" та "ЛНР" територій Донбасу спеціальні центри з замахів на вбивство ввійшли понад півтора тисячі українських правоохоронців та державних діячів, зокрема і високопоставлених, оголошує головний військовий прокурор України Анатолій Матіос .
"Суб'єктами замахів і вбивств ... Суб'єктами інтересу спецслужб країни-сусіди та центру спеціальних операцій ДНР та ЛНР було 1600 правоохоронців та державних діячів України, зокрема, вища керівництво держави", - заявив А.Матіос на брифінгу в середу в Києві.
За його словами, спецслужби РФ і центри спецоперацій "ДНР / ЛНР" могли спостерігати в режимі реального часу місцезнаходження та пересування таких людей "завдяки технічним можливостям".
У цьому ключовому головному військовій прокурор України згадується в Києві наприкінці червня 2017 р. Теракт, коли за допомогою підриву автомобіля вбито співробітник ГУР Міністерства оборони України, полковник Максима Шаповала.
За словами А.Матіоса, слідство встановило, що суб'єктом замаху під час підриву автомобіля полковника СБУ "мав бути поточний заступник глави Нацполіції Аброська".
"Група (організаторів та виконавців теракту - ІФ) працювала як за ним (Абросісним - ІФ, так і за Шаповалом", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА