19:12 25.04.2017

Українські асоціації просять владу запобігти втраті НПФ статусу неприбуткових організацій

2 хв читати

Національна асоціація недержавних пенсійних фондів (НПФ) та адміністраторів недержавних пенсійних фондів (АНПФ) спільно з Українською асоціацією інвестиційного бізнесу (УАІБ) звернулися до голови Верховної Ради, прем'єр-міністра та інших представників влади з проханням вжити термінових заходів для запобігання невключенню НПФ до реєстру неприбуткових установ та організацій Державної фіскальної служби (ДФС).

Відповідний відкритий лист оприлюднено на веб-сайті асоціацій.

Підписанти зазначають, що втрата недержавними пенсійними фондами статусу неприбуткових організацій призведе до руйнування недержавного пенсійного забезпечення в Україні.

"Відповідно до Концепції проведення пенсійної реформи в Україні та закону "Про недержавне пенсійне забезпечення" НПФ мають статус та провадять діяльність як неприбуткові організації: всі доходи розподіляються тільки між учасниками недержавних пенсійних фондів, які отримують додаткові виплати після настання пенсійного віку. Невключення НПФ до нового реєстру неприбуткових установ і організацій призведе до зміни моделі оподаткування в системі недержавного пенсійного забезпечення та втрати економічної доцільності існування НПФ", - повідомляється в листі.

За оцінками асоціацій, близько 834 тис. громадян можуть втратити свої додаткові пенсійні накопичення, що становлять понад 2 млрд грн.

"Це призведе до значного підвищення рівня соціальної напруги в суспільстві, втрати довіри до накопичувальної пенсійної системи та повністю зупинить подальше проведення в Україні пенсійної реформи. Це, у свою чергу, може припинити співпрацю України з Міжнародним валютним фондом, що завдасть шкоди всім громадянам країни, а не тільки учасникам недержавних пенсійних фондів", - наголошують підписанти.

Як повідомлялося, загальна вартість активів, сформованих НПФ України, станом на кінець 2016 року становила 2,139 млрд грн, що на 8% більше, ніж на кінець 2015 року і на 13,4% менше, ніж на кінець 2014 року.

Загальна кількість учасників НПФ на кінець року становила 834 тис. осіб (836,7 тис. на 31 грудня 2015 року), з яких 81,3 тис. осіб (9,7%) отримали або отримують пенсійні виплати.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА