12:44 23.01.2017

В Індонезії успішно завершилися випробування українських БТР-4М, закуплених у 2014 р. для індонезійської морської піхоти

2 хв читати
В Індонезії успішно завершилися випробування українських БТР-4М, закуплених у 2014 р. для індонезійської морської піхоти

В Індонезії успішно завершилися випробування пробної партії українських БТР-4М, виготовлених на потужностях Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. О.Морозова для індонезійської морської піхоти у рамках укладеного в лютому 2014 року контракту між ДП "Спецтехноекспорт" і Міністерством оборони Індонезії. За підсумками випробувань бронетехніку буде передано військовим для пробної експлуатації.

Як повідомила в понеділок прес-служба держконцерну "Укроборонпром", під час проведених індонезійським замовником за участю українських спеціалістів випробувань нових БТР-4М в умовах тропічного клімату протестовано амфібійні можливості бронетехніки на морі, проведено вогневі випробування у гірській місцевості, а також перевірено ходові характеристики бойових машин на трасі та на складнопрохідній місцевості.

До складу приймальної комісії замовника увійшли представники різних підрозділів Міністерства оборони Індонезії.

Як зазначено в повідомленні, реалізація індонезійського контракту відбулася у рамках дозавантаження виробничих потужностей ОПК України після постачання основних партій БТР-4 для потреб української армії.

В амфібійному варіанті БТР-4М оснащено дизельним двигуном Deutz BF6M 1015CP потужністю 490 к. с. і шестишвидкісною автоматичною трансмісією Allison 4600SP. У складі озброєння бойових машин - бойовий модуль БМ-7 "Парус" зі 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, ПТРК "Бар'єр", бойові модулі зі 12,7-мм кулеметами.

У "Спецтехноекспорті" висловили задоволення рівнем співпраці з індонезійською стороною за програмою БТР-4М, особливо відзначивши ефективну взаємодію під час виконання контракту між ОПК України та Посольством України в Індонезії.

Як повідомлялося, контракт на виготовлення та постачання пробної партії у складі п'яти БТР-4М для індонезійської морської піхоти укладено з Міноборони Індонезії в лютому 2014 року. Договір передбачає можливість подальшого постачання замовнику ще 50 машин. Відвантаження машин замовнику забезпечено восени 2016 року.

Індонезія входить до числа перспективних партнерів України у ВТС в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні: в активі двостороннього ВТС постачання української бронетанкової та авіаційної техніки, а також ремонт і модернізація озброєнь на замовлення індонезійських військових.

У новій геополітичній ситуації Київ і Джакарта активізували діалог із нарощування ВТС. У грудні 2014 року індонезійська сторона озвучила, зокрема, інтерес до створення СП із виробництва керованих авіаційних ракет класу "повітря-повітря", а також до закупівлі перспективної української техніки радіолокації.

Під час VII Міжнародної виставки оборонних технологій Indo Defence-2016 Expo & Forum в листопаді 2016 року в Джакарті Індонезія підтвердила інтерес до українських радарних систем, керованих авіаційних ракет типу "повітря-повітря", а також нової української військово-транспортної авіатехніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА