16:41 26.11.2016

СБУ і прокуратура припинили роботу в Києві call-центру, через який вимагали гроші вкладників банку "Михайлівський"

2 хв читати
СБУ і прокуратура припинили роботу в Києві call-центру, через який вимагали гроші вкладників банку "Михайлівський"

Співробітники Служби безпеки України і прокуратури припинили в Києві діяльність call-центру, через який незаконно вимагали гроші у боржників банку "Михайлівський" в інтересах колишнього власника фінустанови.

Як повідомляє в суботу прес-центр СБУ, в рамках досудового розслідування про розкрадання коштів банку "Михайлівський" колишнім власником, правоохоронці встановили, що зловмисники передали частину боргових зобов'язань банку іншій фінансовій структурі. Ділки через підконтрольний столичний call-центр незаконно телефонували позичальникам банку з вимогами сплатити гроші на її рахунки.

Під час обшуків у приміщеннях call-центру оперативники СБУ виявили списки вкладників банку, базу даних боржників, близько тисячі порожніх і заповнених бланків "Банк "Михайлівський", велику кількість сім-карток, з яких здійснювалися телефонні дзвінки клієнтам.

Діяльність call-центру припинено, наголосили в СБУ.

У прес-центрі нагадали, що доручення СБУ перевірити законність вимагання грошей з клієнтів банку дав президент України Петро Порошенко під час зустрічі з вкладниками "Михайлівського".

Як повідомлялося, НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він надав йому статус проблемного у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук заявив про продаж своєї контролюючої 92,501% частки в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку "Михайлівський", групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше 10%.

Голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко 19 травня залишив свою посаду. В. о. з 20 травня призначений його заступник Денис Панфілов.

16 листопада президент України П.Порошенко підписав закон про відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) шкоди, заподіяної зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг. Цей закон він підписав на зустрічі з представниками ошуканих вкладників банку "Михайлівський".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА