16:15 07.10.2016

Співробітники липецької фабрики "Рошен" заплатять штраф за порушення промбезпеки

2 хв читати
Співробітники липецької фабрики "Рошен" заплатять штраф за порушення промбезпеки

Прокуратура Липецької області виявила порушення вимог законодавства щодо промислової безпеки на липецькій кондитерській фабриці "Рошен" (входить до української кондитерської корпорації Roshen, що належить президентові України Петру Порошенку), винних оштрафовано, повідомляє відомство.

Порушення були виявлені під час перевірки, проведеної прокуратурою Жовтневого району Липецька і Ростехнаглядом на чотирьох підприємствах, зокрема "Рошен".

"В АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" технологічна схема газового обладнання ГРП (газорегуляторного пункту) не відповідає фактичному розташуванню обладнання, на зовнішніх ділянках газопроводів є сліди корозії, план заходів з локалізації та ліквідації наслідків аварій на небезпечних виробничих об'єктах не відповідає вимогам нормативних документів , на земельних ділянках, що входять до охоронних зон газорозподільних мереж, організовано складання будівельних матеріалів", - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки щодо посадових осіб, відповідальних за діяльність у сфері промислової безпеки, ухвалено постанови про адміністративне правопорушення.

Винні оштрафовані на 20 тис. рублів кожен.

Roshen об'єднує низку кондитерських фабрик на Україні, а також Клайпеди кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Концерн виробляє до 200 видів високоякісних кондитерських виробів, загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік. Корпорація також постачає свою продукцію до Казахстану, Узбекистану, Киргизії, Азербайджану, Вірменії, Молдови, Естонії, Латвії, Литви, США, Канади, Німеччини, Ізраїлю.

Президент України після вступу на посаду в 2014 році заявив про намір продати свої активи. Для цього він найняв інвестиційні компанії Rothschild і ICU. Однак через відсутність покупців 14 січня 2016 року був підписаний договір, за яким П.Порошенко передав свою частку в корпорації Roshen в незалежний "сліпий" траст Rothschild Trust на час свого президентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА