13:27 03.10.2016

"Репортери без кордонів" закликають негайно звільнити затриманого в РФ Сущенка

1 хв читати
"Репортери без кордонів" закликають негайно звільнити затриманого в РФ Сущенка

Журналістська правозахисна група "Репортери без кордонів" закликає до негайного звільнення затриманого в РФ власного кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка, а сам факт його затримання називає "викраденням".

"Репортери без кордонів" закликають до негайного та безумовного звільнення українського журналіста і зняття всіх звинувачень, висунутих проти нього", - написала представник організації Оксана Романюк на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Вона також зазначила, що звинувачення в "шпигунстві", які лунають на адресу Р.Сущенка, виглядають надуманими. "Сам факт затримання був прихованим, і навіть про рішення суду арештувати журналіста на два місяці ми дізналися тільки сьогодні. Фактично, все це виглядає як викрадення - ніхто не був повідомлений, ні родичі, ні знайомі, ні дипломатичні структури, ні колеги. Усе це можна розцінювати як зухвалу спробу тиску Росії на українських журналістів", - заявляє О.Романюк.

Вона також наголосила, що РФ укотре порушила міжнародні зобов'язання та права людини. "Справедливо Росія посідає 148-му позицію зі 180 країн у Всесвітньому рейтингу свободи слова від "Репортерів без кордонів", - нагадала представник правозахисної організації.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА