11:23 09.08.2016

Обмеження держпідприємств у виборі фінустанови лише держбанками суперечить програмі з МВФ

1 хв читати
Обмеження держпідприємств у виборі фінустанови лише держбанками суперечить програмі з МВФ

Обмеження державних підприємств у виборі банків для обслуговування лише державними кредитно-фінансовими установами суперечить програмі з Міжнародним валютним фондом (МВФ), вважає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.

"У жодному разі не можна обмежувати вибір тільки держбанками, оскільки це суперечить як програмі МВФ, так і стратегії реформування самих держбанків", - заявила вона в мережі Facebook.

За її словами, Міністерство економічного розвитку і торгівлі вже розробило для своїх підприємств критерії, що дозволяють уникнути їхніх втрат від банкрутств банків: на сьогодні контролюється їх впровадження.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів наприкінці січня оприлюднив на своєму сайті постанову №37 від 20 січня, якою різко посилюються критерії відбору банків для виплати через них зарплат бюджетникам, пенсій і державної соцдопомоги і яку різко розкритикували банкіри за створення преференцій держбанкам.

Згідно з документом, банки з часткою держави понад 75% (Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк) призначені уповноваженими на постійній основі.

Іншим банкам необхідно купити облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) на 20% регулятивного капіталу, а до 2017 року довести випуск платіжних карток державної багатоемітентної платіжної системи "Національна система масових електронних платежів" (НСМЕП - ІФ) до 10% від усіх випущених банком карток.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА