16:07 30.06.2020

Заступник глави ОП на зустрічі з шахтарями наголосила, що заборгованість із зарплат, яка накопичилася з початку року, вже має бути погашено

2 хв читати
Заступник глави ОП на зустрічі з шахтарями наголосила, що заборгованість із зарплат, яка накопичилася з початку року, вже має бути погашено

Заступник керівника Офісу президента України (ОП) Юлія Ковалів на зустрічі з шахтарями, які прийшли у вівторок із мітингом до будівлі ОП, наголосила, що заборгованість із зарплат, яка накопичилася з початку року, вже має бути погашено.

"На сьогодні та заборгованість, яка була накопичена з початку року, мала бути погашена. Уряд ухвалив всі необхідні рішення за дуже короткий термін", - сказала вона на зустрічі, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Ковалів зазначила, що за завданням президента України Володимира Зеленського здійснюється постійний моніторинг ситуації у вугільній галузі для оперативного реагування на виникаючі проблеми. Зокрема, минулого тижня відбулася нарада з представниками уряду, за результатами якої 26 червня Кабінет Міністрів ухвалив необхідні рішення для виділення з бюджету майже 340 млн грн на погашення заборгованості із заробітної плати працівникам усіх державних шахт. За її словами, була затримка тільки з однієї шахтою, яка отримає кошти 30 червня.

Заступник глави ОП зазначила, що Зеленський поставив завдання щодо недопущення в майбутньому накопичення заборгованості з виплати зарплати шахтарям, а також із відновлення нормальної роботи шахт і нарощування експорту електроенергії.

Серед питань, які також обговорювали на зустрічі, - погашення заборгованості за відвантажене вугілля, перспективи шахтарських містечок.

Ковалів зазначила, що всі проблемні питання, які нині є в енергетиці загалом і вугільній галузі зокрема, накопичувалися протягом тривалого періоду, тому їх рішення потребує певного часу.

Заступник глави ОП закликала учасників акції сформувати переговорну групу від шахтарів і спільно працювати над вирішенням нагальних проблем. Вона запевнила, що Офіс глави держави максимально цьому сприятиме.

Як повідомляє прес-служба ОП, у зустрічі взяли участь представники шахтарських організацій, зокрема голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат (фракція "Батьківщина") Михайло Волинець. Серед учасників акції, що відбулася біля Офісу президента, - шахтарі "Мирноградвугілля", "Добропіллявугілля", "Селидіввугілля", представники шахт Львівсько-Волинського басейну.

30 червня в Києві в урядовому кварталі відбувалася акція протесту шахтарів. Мітингувальники висунули низку вимог до влади: відправити у відставку з посади голову енергетичного комітету Верховної Ради Андрія Геруса і притягнути його до кримінальної відповідальності за шкоду, заподіяну енергетичній галузі країни, а також зобов'язати Фонд державного майна, Центренерго, Держвуглепостач, ДП "Калуська ТЕЦ-Нова" розрахуватися з шахтами за отримане вугілля на суму близько 884 млн грн.

Крім того, гірники висунули вимогу погасити заборгованість із зарплати, яка, за їхніми словами, станом на 1 липня становитиме більше ніж 1,2 млрд грн.

Шахтарі також вимагали заборонити імпорт електроенергії і вугілля газових марок із Росії та Білорусі, відновити роботу блоків теплових електростанцій, переоснащених з антрацитового вугілля на вугілля газової групи, вивести з простою шахти і забезпечити їх стабільну роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА