18:40 13.07.2016

Вища кваліфікаційна комісія суддів на 2 місяці відсторонила від обійманої посади харківського суддю Лазюка

2 хв читати
Вища кваліфікаційна комісія суддів на 2 місяці відсторонила від обійманої посади харківського суддю Лазюка

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України в середу на підставі клопотання Генпрокурора України ухвалено рішення про відсторонення від обійманої посади одіозного судді Сергія Лазюка після притягнення його до кримінальної відповідальності за хабарництво.

"У зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності комісія відсторонила Лазюка Сергія Володимировича від посади судді Дзержинського районного суду міста Харкова терміном на два місяці", - йдеться в повідомленні на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

В інформації зазначено, що комісія відклала розгляд питання про відсторонення Алли Пригунової від посади судді господарського суду м. Києва.

Як повідомлялося, 22 січня 2016 р. детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно з працівниками Служби безпеки України (СБУ) викрили С.Лазюка в одержанні неправомірної вигоди за ухвалення рішень на користь позивача у цивільній справі про примусове виселення мешканців із житла. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, суддя "систематично отримував кошти від місцевих жителів за ухвалення на їх користь судових рішень".

С.Лазюк розглядав низку резонансних справ, зокрема про вибухи в супермаркетах "Сільпо" та "Юсі" в 2006 році (обвинувачених засуджено до семи років позбавлення волі). Він також відхилив позов міської прокуратури про визнання незаконним рішення Харківської міськради про надання російській мові на території міста статусу регіональної.

У 2008 році С.Лазюк розглядав адміністративні протоколи за статтею "незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин у незначних кількостях без мети збуту" стосовно міського голови Харкова Михайла Добкіна та секретаря міськради Геннадія Кернеса і визнав обох невинними.

У 2010 році йому було присуджено антипремію "Золотий Будяк" у номінації "За порушення права на мирний протест під час захисту громадськістю Харківського міського парку імені Горького".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА