17:23 13.07.2016

Аваков стверджує, що поліція стосовно Медведька та Поліщука діяла законно

3 хв читати
Аваков стверджує, що поліція стосовно Медведька та Поліщука діяла законно

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про відсутність якихось протизаконних дій із боку поліції стосовно підозрюваних у вбивстві публіциста Олеся Бузини Андрія Медведька та Дениса Поліщука під час примусового забору в них правоохоронцями зразків біологічного матеріалу у вівторок.

"Ніяких незаконних дій під час здійснення цього акту з боку поліції не було",- сказав А.Аваков на брифінгу в середу в Києві, наголосивши, що всі дії "виконувалися за рішенням суду та прокуратури".

"Народним депутатам, які постійно беруть участь у такого роду заходах і постійно розпалюють і розкручують ситуацію... хочу сказати: відчуйте межу і за цю межу не заходьте, майте повагу до ситуації",- додав міністр.

Стосовно самої справи про вбивство О.Бузини він нагадав, що поліція слідства не проводить, усі матеріали перебувають в органах прокуратури. "Ми тут як поліцейські виконуємо виключно функцію забезпечення порядку", - наголосив А.Аваков.

"Я не можу прокоментувати законність-незаконність самої процедури, оскільки юридичну складову оформляла прокуратура. Був задіяний спецпідрозділ поліції для забезпечення проведення слідчих дій",- розповів, у свою чергу, керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

"Що сталося потім, коли вже співробітники поверталися до місць постійної дислокації. Кілька людей оточили їхній автомобіль і прорізали покришки. Двох людей було затримано... З ними проведено певні слідчі дії, до реєстру внесено, до ЄРДР внесено інформацію за ст. 345 - це опір правоохоронцям. Проводиться розслідування",- додав він.

Як повідомлялося, 12 липня один із захисників фігурантів справи про вбивство О.Бузини написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, що А.Медведько та Д.Поліщук "були побиті співробітниками "Корду", співробітниками прокуратури Сорокою, Сотніченком, за участю двох "лікарів", які порушили клятву Гіппократа". "Побили Медведька та Поліщука, їхніх адвокатів, заблокували в приміщенні Медведька та Поліщука, відібрали примусово зразки крові та зразки слини, які вони відмовлялися надавати", - розповів він.

Пізніше прес-служба прокуратури Києва заявила, що біозразки були відібрані "з дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних".

Адвокат А.Медведька та Д.Поліщука Андрій Федур стверджує, що судово-медична експертиза підтвердила наявність тілесних ушкоджень у його підзахисних після примусового забору у них правоохоронцями зразків біоматеріалу у вівторок.

О.Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив.

Двох підозрюваних у скоєнні злочину А.Медведька та Д.Поліщука затримали 18 червня. Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та неодноразово його подовжували. Але наприкінці 2015 року їх було поміщено під домашній арешт, а з весни 2016 року стосовно них перестали застосовувати запобіжний захід, пов'язаний з обмеженням волі.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою причетність до вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА