12:55 06.07.2016

Федерація роботодавців вимагає від ДФС розблокувати відшкодування ПДВ

2 хв читати
Федерація роботодавців вимагає від ДФС розблокувати відшкодування ПДВ

Федерація роботодавців України (ФРУ) вважає абсолютно неприпустимими дії Державної фіскальної служби (ДФС), які призвели до практично повного блокування відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) платникам податків у червні цього року.

"У червні 2016 року стався взагалі кричущий випадок порушення законодавства з боку керівництва ДФС, адже відшкодування ПДВ було заблоковано майже повністю. Такими діями керівництво ДФС фактично скасувало дію Податкового кодексу", - йдеться в заяві ФРУ.

Згідно з даними організації, якщо через постійне і масове безпідставне порушення фіскалами встановлених Податковим кодексом термінів і процедури автоматичного відшкодування ПДВ на початок червня заборгованість перед бізнесом перевищувала 20 млрд грн, то за підсумками червня вона наблизилася до 30 млрд грн, і значна її частина стала простроченою.

У зв'язку з ситуацією ФРУ звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра фінансів Олександра Данилюка з вимогою терміново вжити заходів стосовно ДФС, провести службове розслідування фактів постійних порушень відомством термінів і процедур відшкодування ПДВ, а також терміново відновити відшкодування цього податку.

Прес-служба ДФС із 1 липня не коментує причин невідшкодування ПДВ у червні, незважаючи на численні звернення агентства "Інтерфакс-Україна", та пропонує написати офіційний запит.

Як повідомлялося, обсяг відшкодування ПДВ у червні 2016 року рухнув до 0,11 млрд грн із 6,68 млрд грн у травні, 7,13 млрд грн - у квітні, 6,3 млрд грн - у березні та 8,1 млрд - у лютому.

"Станом на 30 червня територіальними органами Казначейства відшкодовано ПДВ на загальну суму 97,3 млн грн... Станом на 17:00 30 червня узагальнена інформація від ДФС України на відшкодування ПДВ у червні поточного року за сумами, що перевищують 100,0 тис. грн, до казначейства України не надходила", - зазначало Держказначейство.

Джерело в уряді уточнило агентству "Інтерфакс-Україна", що в підготовленому реєстрі на відшкодування ПДВ у червні числилася понад 1000 підприємств, а загальна сума наближалася до 6 млрд грн. Найбільшими одержувачами традиційно мали стати експортери олії "Кернел-трейд" - понад 0,5 млрд грн і меткомбінати з групи "Метінвест" ММК ім. Ілліча та "Азовсталь" - понад 0,27 млрд грн кожному.

Кабінет Міністрів на засіданні 1 липня у зв'язку з підозрами про махінації з відшкодуванням ПДВ через агропідприємства дозволив ДФС здійснювати документальну перевірку сільгоспвиробників.

Раніше повідомлялося про плани Державної фіскальної служби України в 2016 році погасити всі заборгованості з відшкодування ПДВ та відшкодовувати всі заявлені компаніями суми за цим податком. Загалом за цей рік планується відшкодувати близько 100 млрд грн. У 2015 році відшкодовано 68,4 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА