13:19 24.06.2016

Затримано та заарештовано ще 4 екс-беркутівців, підозрюваних у вбивствах на Майдані у 2014 р.

2 хв читати
Затримано та заарештовано ще 4 екс-беркутівців, підозрюваних у вбивствах на Майдані у 2014 р.

Слідчі Генеральної прокуратури України в четвер затримали чотирьох колишніх працівників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, яких підозрюють у вчиненні низки тяжких злочинів 18 лютого 2014 р. у центрі Києва.

Як повідомила в п'ятницю прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook, усіх чотирьох колишніх беркутівців, а нині працівників Національної поліції України було затримано в четвер, 23 червня. "Усім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - написала вона.

За словами Л.Сарган, їх підозрюють "у вчиненні 18 лютого 2014 р. на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського в м. Києві, на виконання явно злочинного наказу, дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень, що спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння внаслідок застосування спеціальних засобів тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також у вчиненні закінчених замахів на вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб".

Окрім цього, додала вона, одному підозрюваному інкримінується вчинення під час цих подій вбивства однієї людини.

Л.Сарган розповіла, що слідчі Генпрокуратури України здійснили низку обшуків, під час яких за місцем проживання підозрюваних було виявлено і вилучено зброю та боєприпаси до неї, інші предмети та речі, "які мають доказове значення під час досудового розслідування в кримінальному провадженні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону : На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА