13:12 24.05.2016

Обстановка в зоні АТО погіршилася, за добу загинули 7 українських військових

2 хв читати
Обстановка в зоні АТО погіршилася, за добу загинули 7 українських військових

Сім українських військовослужбовців загинули і дев'ять були поранені за минулу добу внаслідок обстрілів із боку бойовиків у зоні АТО, бойовики збільшили інтенсивність обстрілів, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій сім наших військових загинули, дев’ять були поранені. Цих важких втрат ми зазнали на всіх трьох напрямках (донецькому, луганському, маріупольському - ІФ)", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, спікер АП сказав: "Це втрати внаслідок ворожих обстрілів, але є й випадки підривання на вибухових пристроях".

О.Мотузяник поінформував, що за минулу добу бойовики збільшили кількість обстрілів українських позицій на всій лінії фронту. Були випадки використання мінометів калібром 82 мм і 120 мм поблизу Авдіївки.

За його словами, на луганському напрямку зафіксовано чотири ворожі обстріли.

На донецькому напрямку напередодні увечері НЗФ розпочали інтенсивний обстріл ву районі авдіївської промзони, вогонь вівся з боку Ясинуватої. Бої тривали сім годин. Також обстріли позицій українських військових мали місце на Світлодарській дузі та в районі Горлівки. Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано сім ворожих провокації.

На маріупольському напрямку систематичні обстріли сил АТО були на всій лінії фронту. Найгарячішими точками були Мар’їнка, Березове, Павлопіль, Гнутове. На цьому напрямку зафіксовано 36 обстрілів, 10 із них - із використанням мінометів.

За добу зафіксовано також дев’ять розвідувальних прольотів БПЛА противника.

Раніше про загибель сімох українських військових і поранення дев’яти повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА