14:05 18.12.2015

Україна планує постачання 30 нових транспортних Ан-178 ВПС Саудівській Аравії

2 хв читати
Україна планує постачання 30 нових транспортних Ан-178 ВПС Саудівській Аравії

Україна планує постачання 30 нових багатоцільових Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн Військово-повітряних сил Саудівської Аравії.

Відповідні плани співпраці закріплені меморандумом, підписаним ДП "Антонов" (Київ) і Taqnia Aeronautics (Саудівська Аравія) 17 грудня в Києві, повідомляє прес-служба ДП у п'ятницю.

Як зазначив за підсумками підписання документа президент Taqnia Aeronautics, генерал-майор у відставці Алі-Мохамед Аль-Гхамді (Ali Mohammed Al-Ghamdi), саудівська сторона розглядає підписання меморандуму як важливий крок у розвитку двосторонньої співпраці.

Нагадавши про домовленості з "Антонов" щодо взаємодії в проекті нового транспортного Ан-132 та спільного просування спеціальних варіантів Ан-148, голова Taqnia Aeronautics уточнив, що вибір на користь Ан-178 саудівська сторона зробила з урахуванням характеристик нового українського транспортника. "Значущими перевагами Ан-178 порівняно з іншими літаками цього класу є його ціна та низькі експлуатаційні витрати", - сказав він.

"Ми також проводитимемо спільну маркетингову політику з просування Ан-178 на ринки країн близькосхідного регіону і плануємо спільне виробництво цих машин", - повідомив А.Аль-Гхамді.

Як заявив віце-президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба, українська сторона розцінює плани щодо співробітництва з ВПС Саудівської Аравії в програмі Ан-178 як підтвердження взаємного прагнення до налагодження стратегічного партнерства між Україною та Королівством Саудівська Аравія у сфері літакобудування.

Новий український Ан-178 створюється на заміну Ан-12. У виробничій кооперації за програмою Ан-178, який здійснив у травні перший політ, задіяні близько 200 компаній із 15 країн. Сьогодні ДП "Антонов" просуває програму Ан-178, зокрема, в країнах Близького Сходу та Середньої Азії. Інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР та Азербайджан.

У квітні ДП "Антонов" уклало угоду з саудівською КACST про співробітництво щодо спільної розробки та організації виробництва модернізованої версії Ан-32 - Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн. Відповідно до угоди, українська сторона забезпечує передачу технологій виробництва Ан-32 Королівству СА та підготовку фахівців.

У червні під час 51-го міжнародного авіакосмічного салону Le Bourget-2015 (Париж), ДП "Антонов", саудівська Taqnia, УкрНДІАТ, "Алті Холдинг (Україна) і Broetje-Automation (Німеччина) підписали протокол про наміри щодо проектування та спорудження авіаційного заводу в Саудівській Аравії. За попередніми оцінками, внутрішня потреба саудівського замовника і його силових структур у багатоцільовому Ан-132 і його модифікаціях оцінюється у близько 80 машин. Потреба ринку в новому Ан-132 на період до 2025 року - понад 200 машин.

ДП "Антонов" провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків найширшого призначення. Підприємство співпрацює з 76 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня підприємство входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА