10:44 26.11.2015

Іллічівський порт звинуватив одеську поліцію у спробі зашкодити підприємству

2 хв читати
Іллічівський порт звинуватив одеську поліцію у спробі зашкодити підприємству

У Державному підприємстві "Іллічівський морський торговий порт" назвали слідчі дії в порту, які проводили одеські поліцейські, спробою похитнути конкурентоспроможність підприємства.

"За повідомленням, розміщеним на сайті ГУ МВС України в Одеській області посадовців ДП "ІМТП" нібито викрили в розкраданні бюджетних коштів на велику суму. У повідомленні вказано, що підозрюють в цьому в.о. директора підприємства, якому ніяких звинувачень представники правоохоронних органів не висунули. Також в.о. директора ДП "ІМТП" не взятий під варту і був упродовж дня на робочому місці", - сказано в заяві прес-служби порту, опублікованій на офіційному сайті підприємства.

На думку адміністрації порту, вказані повідомлення штучно нагнітають ситуацію напередодні призначення нового керівника підприємства.

Як повідомлялося, напередодні Головне управління Національної поліції в Одеській області заявило про те, що керівництво Іллічівського порту підозрюється в розтраті 3,1 млн грн. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Як повідомлялося, з липня 2013 року Іллічівський МТП очолював Юрій Крук. Проте в липні 2015 року Міністерство інфраструктури усунуло його від керівництва на час перевірки порту. Надалі Ю.Крук брав участь в конкурсі на заміщення посади голови ІМТП, проте у результаті Комітет з призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств, який працює при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, 12 жовтня визначив кандидатом на цю посаду Сергія Крижанівського.

Кабінет Міністрів у середу, 25 листопада, призначив С. Крижанівського директором ДП "Іллічівський МТП, який раніше працював в Одеському морською торговому порту, "Укрморрічфлоті".

Іллічівський МТП - універсальний міжнародний порт, один з найбільших на Чорному морі. На підприємстві діють спеціалізовані термінали і комплекси, які дозволяють перевантажувати широкий діапазон вантажів, - наливні, навалювальні, генеральні. 29 причалів порту здатні приймати судна вантажопідйомністю до 100 тис. тонн. Річна проектна потужність порту - понад 30 млн тонн.

Пропускна спроможність Іллічівського порту з перевалки контейнерів - 1,15 млн TEU. З 2007 року порт здатний забезпечувати одночасний прийом трьох океанських контейнеровозів місткістю понад 5 тис. TEU, завдовжки до 300 м.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Третина українців підтримує новий закон про мобілізацію, половина не підтримує - соцопитування КМІС

Відомо про дев’ятьох постраждалих унаслідок обстрілу Полтавського району, попередньо без загиблих - голова ОВА

Українські військові вперше захопили ворожий "танк-черепаху" і взяли в полон російських танкістів

Унаслідок ДТП з українцями в Румунії чотирьох людей, з яких двоє дітей, доправили до лікарні - МЗС України

Унаслідок обстрілу в Полтавській області є постраждалі, під завалами можуть бути люди - ОВА

Наглядова рада УКФ оголошує про початок конкурсного відбору на посаду виконавчого директора фонду

Броню від мобілізації для аграріїв пролонгують до 12 місяців - в. о. міністра агрополітики

У закладах профосвіти Київської області створюються освітні хаби для дорослих - обладміністрація

ЄС продовжив на рік санкції проти РФ за незаконну анексію Криму

На фронті з опівночі відбулося вже 42 бойові зіткнення, кожне третє на покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА