09:37 06.11.2015

Лукаш затримали і доправили до Генпрокуратури через те, що вона не виходила на контакт зі слідством

2 хв читати
Лукаш затримали і доправили до Генпрокуратури через те, що вона не виходила на контакт зі слідством

Генеральна прокуратура України прийняла рішення оголосити в розшук екс-міністра юстиції Олену Лукаш, оскільки остання жодного разу не вийшла на контакт зі слідством за кримінальним провадженням щодо неї, заявляє спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська.

"З повагою ставлячись до слів пані Лукаш і її адвокатів, хочу зауважити, що ніхто не робить з її затримання шоу. Олена Лукаш за весь час розслідування не виходила на контакт зі слідством. Саме тому Генпрокуратура прийняла рішення оголосити колишнього міністра юстиції в розшук, про що було розміщено інформацію на сайті МВС. Служба безпеки України, на виконання доручення ГПУ, почала відповідні дії щодо встановлення її місця перебування", - написала вона на своїй сторінці у Facebook у четвер увечері.

За словами О. Гітлянської, після проведення оперативно-розшукових заходів, співробітники СБУ з'ясували, що наразі О. Лукаш "перехувається на території приватного маєтку в Києві, який оформлений на одного із членів її сім'ї".

"Було прийнято відповідне процесуальне рішення про затримання Лукаш і вжиття оперативних заходів із його реалізації. Зазначимо, що після появи в її дворі та біля будинку співробітників Служби, Олена Лукаш заявила про готовність співпрацювати зі слідством. СБУ сподівається, що це було зроблено щиро і не є добре прораховане кроком з боку екс-міністра, для створення іміджу чергової "жертви правового свавілля", - йдеться в повідомленні.

О. Гітлянська відзначила очевидність того, що якщо О. Лукаш дійсно добровільно вирішила співпрацювати зі слідством, у неї були для цього всі можливості. "Але за тривалий час ми не побачили від неї жодного кроку назустріч. Тому були змушені розшукати і доправити її до Генпрокуратури", - наголосила спікер СБ України.

Вона висловила сподівання, що щирість, з якою екс-міністр юстиції наразі говорить про відкритість своїх намірів про співпрацю зі слідством "надасть можливість правоохоронним органам відновити повну картину подій, що відбувалися на Майдані та інших злочинів, до яких причетний режим Януковича".

О. Лукаш у 2013-2014 рр. обіймала посаду міністра юстиції України в Кабінеті Міністрів Миколи Азарова. 27 лютого 2014 року була відправлена у відставку з посади міністра юстиції.

Генеральна прокуратура України 28 лютого 2014 року вимагала від МВС та СБУ протягом 10 днів затримати О. Лукаш за підозрою в причетності до розстрілу активістів на Майдані Незалежності в Києві з 18 по 22 лютого.

У березні Євросоюз і Канада оголосили, що О. Лукаш числиться в списках високопоставлених українських чиновників, проти яких вводяться фінансові санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА