14:16 29.10.2015

Зірку на шпилі будівлі Верховної Ради замінили на тризуб, повідомив Гройсман

1 хв читати
Зірку на шпилі будівлі Верховної Ради замінили на тризуб, повідомив Гройсман

Бронзову п'ятикутну зірку, що до теперішнього часу панувала на шпилі над будівлею Верховної Ради України, замінили на центральну геральдичну фігуру герба України – тризуб Св.Володимира.

Про це повідомив голова українського парламенту Володимир Гройсман в соціальній мережі Facebook у четвер, проілюструвавши своє повідомлення фотографіями встановлення тризуба на шпилі будівлі українського парламенту.

"Над Верховною Радою тепер височітиме тризуб. Разом з внутрішньою реформою парламенту, яка повинна зробити його максимально ефективним і наближеним до європейських зразків, змінюємо і символи тоталітарного минулого. Повернення назад до диктатури вже не буде", - написав спікер.

Будівлю українського парламенту було споруджено в 1939 році та реконструйовано в 1945-52 рр. за проектом архітектора Володимира Заболотного, з того часу вона не змінювала призначення.

У 1991 році під час прийняття Акта проголошення незалежності України з будівлі було спущено Державний прапор УРСР і піднято синьо-жовтий стяг, який згодом було затверджено як Державний прапор. Після цього в будівлі під час реконструкцій поступово демонтують радянську символіку: в 2001 році з фасаду зняли чотири декоративних серпи та молоти, демонтували статую Леніна позаду президії, влітку 2008 року із зали прибрали комуністичну символіку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА