13:32 25.09.2015

Порошенко нагородив Сенцова та Кольченка орденом "За мужність"

1 хв читати
Порошенко нагородив Сенцова та Кольченка орденом "За мужність"

Президент України Петро Порошенко нагородив українського режисера Олега Сенцова та громадського активіста Олександра Кольченка, яких російський суд засудив до тюремного ув’язнення, орденом "За мужність" І ступеня.

Як повідомила прес-служба глави Української держави, відповідний указ П.Порошенко підписав в четвер, 24 вересня.

"39-річний Олег Сенцов, який родом із Сімферополя, був активним учасником Революції Гідності, брав участь в Автомайдані. У травні 2014 року в окупованому Криму представники російської влади затримали його разом з 25-річним Олександром Кольченком та ще кількома українцями. 25 серпня 2015 року в Ростові-на-Дону було засуджено О.Сенцова до 20 років і О.Кольченка - до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму", - йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

Як повідомлялося, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону ухвалив обвинувальний вирок стосовно українського режисера О.Сенцова у справі про підготовку терактів у Криму. За сукупністю злочинів його засуджено до 20 років колонії суворого режиму.

Київ заявляє, що ці справи політичні, вимагає звільнити Н.Савченко, О.Сенцова та інших незаконно утримуваних у РФ українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА