17:15 22.05.2015

Компанія "МТС Україна" модернізувала до запуску 3G мережу більш ніж на 60% території України - гендиректор

3 хв читати
Компанія "МТС Україна" модернізувала до запуску 3G мережу більш ніж на 60% території України - гендиректор

Оператор мобільного зв'язку ПрАТ "МТС Україна" модернізував до запуску послуги зв'язку третього покоління (3G) понад 60% мережі га території країни, повідомив генеральний директор Іван Золочевський в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми продовжуємо модернізацію мережі в західних областях України. У першому кварталі завершили роботи на Волині, в Івано-Франківській і Чернівецькій областях. Загалом у нас модернізовано, а, значить, готове до запуску 3G на понад 60% території країни. Ядро і транспорт практично готові. На радіопідсистемі - на майданчиках, антенах і базових станціях – має бути замінено обладнання. Також необхідно встановити достатню велику кількість нових майданчиків, тому що 3G - це інший частотний діапазон, радіус дії якого, повторюся, менше ніж у 2G", - повідомив І. Злочевський.

За даними В. Золочівського, трафік передачі даних на територіях з модернізованою мережею зростає вдвічі протягом місяця-двох після завершення модернізації. При цьому прибуток збільшується на 15-20%.

"Адже у нас не завжди помегабайтна оплата, є пакетні пропозиції, безліміти. Але все ж темпи зростання говорять про потенціал ринку 3G", - пояснює гендиректор "МТС Україна".

Відповідаючи на запитання про те, якою буде динаміка зростання трафіку після розгортання повноцінної 3G-мережі, В. Золочівський повідомив, що компанія очікує зростання трафіку в 5-10 разів. При цьому він досить скептично ставиться до думки про те, що 3G може стати драйвером зростання доходів найближчим часом.

"У більшості населення, особливо спочатку, користування 3G буде несвідомим. Якщо у такого абонента є смартфон з підтримкою 3G і він потрапить в 3G мережу, він буде користуватися послугами. Але він не буде свідомо, навмисно заходити в мережу, щоб щось завантажувати або переглядати інтернет-сторінки. На таких користувачів зміна технології практично не позначиться. І, звичайно ж, залишаються ще пристрої, які не підтримують 3G. Більше половини абонентів смартфонів у принципі не мають. Тому говорити про те, що 3G стане головним драйвером доходів у найближчій перспективі, не доводиться", - наголосив В. Золочівський.

Коментуючи технічні нюанси впровадження 3G, керівник "МТС Україна" зазначив, що для стійкої роботи 3G-сигналу потрібно буде впроваджувати додаткові рішення всередині будівель. "Сигнал 3G поширюється з меншою проникаючою здатністю, ніж 2G, тому всередині будівель доведеться робити indoor рішення. З точки зору розповсюдження радіохвиль, фізика процесу в 3G набагато складніша. Налаштування мережі потребує набагато більше часу, тому що кожен новий об'єкт у мережі 3G ускладнює конфігурацію радіо планування для всіх оточуючих об'єктів", - пояснив голова оператора.

Процес отримання дозволів на 3G-обладнання, за словами В. Золочівського, вже стартував і гендиректор "МТС Україна" сподівається, що регуляторні органи підуть назустріч операторам та спростять процес отримання дозволів.

"Є деякі зрушення в нормативній базі. Зокрема обговорюється ініціатива скоротити кількість етапів проходження документації з трьох до двох, причому зробити перший обов'язковим, а другий - повідомним. Зараз є три послідовних етапи, що триватимуть 120 днів", - наголосив він.

Як повідомлялося, "МТС Україна" переміг у конкурсі на 3G зв'язку за другим лотом з ціною 2,715 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА