15:30 22.01.2015

Льотчиця Савченко голодує 41 день і не має наміру це припиняти

2 хв читати
Льотчиця Савченко голодує 41 день і не має наміру це припиняти

Народний депутат України (фракція "Батьківщина"), льотчиця Надія Савченко голодує вже 41 день, у четвер їй ввели чергову крапельницю, повідомив її адвокат Микола Полозов.

"Був у Надії у в'язниці. Вона продовжує голодовку вже 41 день і припиняти не має наміру. Сьогодні їй знову ставили крапельницю", - написав він у мікроблозі в Twitter.

За словами адвоката, тюремний лікар сказав Н.Савченко, що "довше ніж 40 днів ніхто у в'язниці голодовку не тримав". "Зазвичай після двох тижнів відправляють на стаціонар виводити", - додав він.

Крім того, зазначив М.Полозов, його підзахисна сказала, що бачить по телевізору ситуацію на сході України. "Серце обливається кров'ю, що не може нічим допомогти, сидячи у в'язниці", - так коментує вона те, що відбувається.

Як повідомлялося, Н.Савченко брала участь у подіях на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар": допомагала бійцям батальйону, виносила з поля бою поранених. У червні потрапила в полон до бойовиків поблизу м. Щастя Луганської області. 8 липня стало відомо, що її тримають у РФ у Воронезькому СІЗО, 24 вересня її етапували до СІЗО в Москві. Слідство наполягло на проведенні стосовно заарештованої психіатричної експертизи.

Н.Савченко не визнає провини та заявляє, що була викрадена з території України.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення щодо продовження тримання її під вартою до 13 лютого 2015 року. На засіданні 7 листопада суд припинив провадження за скаргою захисту Н.Савченко на дії слідства. Водночас суду було представлено постанову слідства від 6 листопада, в якій йдеться про скасування раніше ухваленої постанови та залучення до матеріалів кримінальної справи опитувань, наданих адвокатами.

Н.Савченко очолила список партії "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах, що відбулися 26 жовтня 2014 року. 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

25 грудня Верховна Рада ухвалила звернення до міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо звільнення Н.Савченко, в якому також заявила, що делегувала її до складу делегації Верховної Ради в ПАРЄ. Надання їй дипломатичного статусу не дозволить РФ надалі тримати українку під вартою.

Н.Савченко оголосила голодовку в грудні - за різними даними, 13 або 15 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА