17:20 21.01.2015

У СБУ не виключають варіанту зміни пропускного режиму в зоні АТО

2 хв читати
У СБУ не виключають варіанту зміни пропускного режиму в зоні АТО

У Службі безпеки України допускають можливість змін пропускного режиму в зоні проведення антитерористичної операції з урахуванням складнощів і нюансів, що будуть виявлені на практиці.

"Це вимушений крок для зменшення терористичної загрози, недопущення проникнення бойовиків, диверсантів зі зброєю на територію мирних регіонів. Ми уважно стежитимемо за ситуацією, що складається на пропускних пунктах і оперативно реагуватимемо на всі виклики, намагатимемося робити все, щоб перетин лінії розмежування для мирних громадян був швидким, зручним", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" у середу речник СБУ Олена Гітлянська.

Відповідаючи на запитання про те, чи можливе внесення якихось змін до режиму пропуску з урахуванням тих складнощів, які вже виявлені в перший день дії пропускного режиму або з'являться в подальшому, вона сказала: "Ми регулюватимемо ситуацію. Будемо вносити зміни, якщо побачимо , що це необхідно".

О.Гітлянська уточнила, що заяви від громадян розглядатимуть до 10 днів. "Якщо будемо бачити, що людині дуже терміново необхідно перетнути лінію розмежування, то рішення можуть бути прийняті день у день", - наголосила речник СБУ.

Розповідаючи про те, які складнощі пропускного режиму виявилися в перший день його дії, О.Гітлянська сказала: "Деякі люди не розібралися і поїхали на ті блокпости, які вже закриті. Ми залишили блокпости, через які люди можуть пройти або проїхати: це три транспортні коридори і чотири - для проходу громадян. Решта з сьогоднішнього дня закриті".

Вона також розповіла, що люди, які хочуть виїхати з тимчасово окупованій території, можуть подати заяву на отримання перепустки на будь-якому з блокпостів, навіть закритому, але після отримання перепустки людині слід скористатися послугами відкритого блокпосту.

Речник СБУ нагадала, що на сайтах СБУ та Донецької облдержадміністрації виписано чіткий алгоритм перетину лінії розмежування, зокрема умови отримання перепустки.

Водночас у прес-службі Донецької обласної міліції агентству "Інтерфакс-Україна" розповіли, що роботу з реалізації пропускного режиму в зоні АТО координує Служба безпеки, а співробітники міліції сприяють цій роботі, інформують населення.

"Наші співробітники виконують більше технічну функцію, основні рішення ухвалює СБУ", - сказали в прес-службі. За інформацією Донецького облУВС, співробітники міліції входять до робочої групи, надають свої приміщення для роботи координаційних центрів.

У міліції зазначили, що співробітники СБУ приймають документи у громадян, здійснюють їх перевірку, видають перепустку із зазначенням терміну його дії. "До кожного громадянина підхід індивідуальний з урахуванням мети поїздки", - повідомили в прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА