12:29 07.11.2014

В СБУ не мають підтвердження інформації про ліквідацію "Біса"

2 хв читати
В СБУ не мають підтвердження інформації про ліквідацію "Біса"

У Службі безпеки України наразі немає підтвердження інформації щодо ліквідації одного з лідерів діючих на сході України незаконних збройних формувань Ігоря Безлера ("Біса").

"Нині у нас немає інформації, яка підтверджувала б цей факт. Ми можемо лише говорити, що, за нашими даними, між бандформуваннями посилилося протистояння", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" спікер СБУ Олена Гітлянська.

Раніше керівник Центру оборонної реформи, екс-радник міністра оборони Олександр Данилюк написав на сторінці в соцмережі Facebook, що "ватажок одного з бандформувань Ігор Безлер "Біс" був ліквідований російськими спецслужбами".

"Причиною знищення стала відмова підкорятися російському військовому командуванню, намір публічно визнати контрольований банформуванням горлівсько-макіївський конгломерат територією України та закликати учасників інших бандформувань до пошуку компромісу з українською владою", - додав О.Данилюк.

Днями деякі ЗМІ повідомили, що І.Безлер залишив Горлівку та перебрався до Криму, оскільки його спроби вийти з-під контролю керівництва "ДНР" та Кремля не вдалися.

Водночас у "Міністерстві оборони" "ДНР", коментуючи "Інтерфаксу" (interfax.ru) повідомлення про загибель І.Безлера, назвали таку інформацію "прийомом української преси".

Раніше керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук написав у соцмережі Facebook: "В н. п. Горлівці закінчені заходи російських військ щодо нейтралізації колишнього бандформування І.Безлера ("Біса"). Частина бойовиків перейшла під єдине командування "ДНР", частина зникла".

На початку листопада деякі ЗМІ повідомляли, що екс-глава "Міноборони" "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив про відставку І.Безлера. Пізніше з'явилася інформація, що І.Безлер не має наміру повертатися на Донбас.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА