13:34 23.09.2014

Справу щодо січневого розгону Євромайдану в Запоріжжі розглядатимуть у Кіровограді - рішення суду

1 хв читати
Справу щодо січневого розгону Євромайдану в Запоріжжі розглядатимуть у Кіровограді - рішення суду

Справу стосовно екс-голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та чинного голови обласної ради Віктора Межейка, обвинувачених у незаконному розгоні мирної демонстрації 26 січня 2014 року, розглядатимуть у Кіровограді.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення ухвалив апеляційний суд Запорізької області.

Водночас, як повідомив журналістам у вівторок прокурор Запорізької області Олександр Шацький, "справу про розгін місцевою владою запорізького Євромайдану 26 січня нинішнього року, під час якого постраждали десятки людей, розгляне кіровоградський суд, хоча прокуратура області передала справу до Орджонікідзенського районного суду Запоріжжя".

"Справу мають розглядати за місцем скоєння злочину. Якщо в Орджонікідзенському суді немає відповідних суддів, що мають увійти в колегію, то справу мають передати до найближчого великого суду. Я вбачаю у цьому перший крок до розвалу справи. Місто Кіровоград розташоване від нас у 350 км. Понад 20 постраждалих і 600 свідків проходять у цій справі. Ми не зможемо всіх їх доправити до суду. Такі дії суду - перший крок до розвалу справи", - заявив облпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА