12:02 23.05.2014

Редакційна політика газети "Вести" не має стосунку до розслідування про участь у незаконних схемах - перший заступник глави Міндоходів

2 хв читати

Редакційна політика газети "Вести" не має стосунку до розслідування у справі про участь у незаконних схемах, ідеться в прес-релізі Міністерства доходів і зборів у п'ятницю.

"Редакційна політика видань, які публікує "Вести Мас-Медіа", не має жодного стосунку до розслідування діяльності цієї компанії. Вид діяльності підприємства не має значення, якщо воно використовувалося в незаконних схемах", - цитує прес-служба першого заступника міністра Ігоря Білоуса.

У Міндоходів зазначають, що це розслідування не було податковою перевіркою, оскільки під час передвиборної кампанії ЗМІ не перевіряються.

"Наші структури вже другий місяць розслідують незаконну діяльність деяких підприємств, і відстежені ними грошові потоки привели їх до "Вести Мас-Медіа". Слідство і суд покажуть, що саме відбувалося з ТОВ "Вести Мас-Медіа" і як використовувалися гроші, отримані від сумнівних підприємств. Це – наше єдине питання до цієї компанії та її керівників", - цитує прес-служба І.Білоуса.

Директор компанії Ігор Гужва в інтерв'ю телеканалу "112" розповів про схему, в яку, можливо, потрапила компанія.

"Схема там, насправді, стара, як світ: є якась компанія, яка справді, можливо, пов'язана з Курченком (бізнесмен Сергій Курченко - ІФ), яка справді, можливо, здійснювала якісь операції. Ну, і є якісь контрагенти, з якими вони так чи інакше пов'язані. У цих контрагентів є інші контрагенти. І ось десь у кінці ланцюжка перебуваємо ми", - повідомив І.Гужва.

Він також заявив про намір звернутися до прокуратури з проханням порушити кримінальну справу за фактом обшуку в редакції.

Як повідомлялося, Міндоходів у четвер повідомило, що рахунки ТОВ "Вести Мас-Медіа", що входить до структури холдингу "Мультимедіа Інвест Груп", заблоковані у рамках розслідування справи про відмивання коштів.

За інформацією холдингу, "у вівторок заблоковано рахунки однієї з компаній холдингу, а в четвер уранці до редакції газети "Вести" без пред'явлення яких-небудь документів увірвалася група озброєних людей і заблокувала її разом з усіма співробітниками, які перебували там. За знаками розрізнення можна припустити, що йдеться про податкову міліцію МВС".

За даними міністерства, слідство, зокрема, з’ясувало, що низка підприємств, зокрема ТОВ "Торггазстрім Лтд". (Сімферополь), перерахували суму в розмірі 93,6 млн грн на адресу одного з сумських приватних підприємств, яке тривалий час демонструє відсутність господарської діяльності. "Надалі ці кошти було перераховані ТОВ "Вести Мас-Медіа". Крім того, співробітники податкової міліції під час обшуку виявили у видавця газети "Вести" 1,5 млн грн. Згодом він заявив, що ці кошти належать не йому, а одному зі співробітників видання, який має документальне підтвердження походження цих грошей.

І.Гужва відкинув усі звинувачення в несплаті податків і причетності до тіньових схем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА