17:26 27.03.2014

Генпрокуратура відкрила провадження проти посадових осіб Міндоходів, що стягнули фінсанкції з підприємств групи "Рошен"

2 хв читати

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Міністерства доходів і зборів України, що безпідставно нарахували 118 млн грн додаткових фінансових санкцій з підприємств групи "Рошен".

"Головне управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту здійснило перевірку за зверненням дочірнього підприємства "Кондитерська корпорація "Рошен" щодо законності дій посадових осіб Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів під час здійснення контрольно-перевірочних заходів щодо підприємств групи "Рошен", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

За інформацією прес-служби, під час перевірки було встановлено, що службові особи цього міністерства протягом 2013-2014 років усупереч вимогам Податкового кодексу України безпідставно призначили і провели 44 перевірки дотримання вимог податкового та іншого законодавства 22 підприємствами групи "Рошен".

"За їхніми результатами з зазначених підприємств до бюджету необґрунтовано нараховано 118,2 млн грн фінансових санкцій та порушено 23 кримінальних провадження, які в лютому-березні 2014 р. було закрито на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом Генпрокуратура України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про скоєння посадовими особами Міндоходів кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Прес-служба також інформує, що 26 березня Генпрокуратура внесла подання Міндоходів про усунення порушень норм Податкового кодексу України, а також про притягнення винних осіб міністерства та його територіальних органів до встановленої законом відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА