13:29 15.01.2014

Київ зможе розплатитися за борги з будівництва станції метро "Теремки" за рахунок кредиту лише після підвищення тарифів на проїзд у метро - Голубченко

2 хв читати
Київ зможе розплатитися за борги з будівництва станції метро "Теремки" за рахунок кредиту лише після підвищення тарифів на проїзд у метро - Голубченко

Заборгованість перед ЗАТ "Київметробуд" за будівництво станції метро "Теремки" може бути погашено за рахунок кредиту в сумі 500 млн грн лише після підвищення тарифів на проїзд у столичному метрополітені, заявив виконувач обов'язків голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Голубченко.

"Є постанова Кабінету Міністрів, в якій записано, що джерелом повернення кредиту є тарифи, а в договорі з банком на отримання кредиту записано конкретно, що кошти відпускаються лише після приведення тарифів у відповідність із постановою Кабінету Міністрів", - заявив А.Голубченко у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"В умовах отримання кредиту записано таку вимогу - це правда. І тому без цього заходу ми не можемо поки що отримати кредит", - додав він.

При цьому А.Голубченко вважає нормальним, що будівництво станції "Теремки" вперше в практиці столиці частково фінансується за рахунок вартості проїзду, хоча раніше це робилося лише за рахунок бюджетних коштів.

"Станцію ми побудували, і нічого в цьому немає такого (у будівництві за рахунок вартості проїзду - ІФ). Ми взяли кредит під гарантії уряду, і якщо тарифи не буде підвищено, значить, уряд повинен буде це відшкодувати з державного бюджету", - зазначив він.

За його словами, ввести таку практику довелося через відсутність грошей у бюджеті Києва. "Раніше вистачало бюджетних коштів, а цього року, ви знаєте, яким напруженим був бюджет. Ми навіть дороги не змогли відремонтувати належним чином. Чому так? Тому що не було грошей у бюджеті, не вистачало", - констатував в. о. голови КМДА.

Як повідомлялося, раніше в. о. голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що проїзд у київському метро подорожчає до 3 грн із 1 лютого 2014 року.

Станцію метро "Теремки" в Києві введено в експлуатацію 6 листопада 2013 року, проте КМДА досі не погасила заборгованості за ці роботи перед ЗАТ "Київметробуд" у розмірі понад 400 млн грн.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА на початку січня уклав договір із ВАТ "Державний експортно-імпортний банк" на отримання кредиту у розмірі 500 млн грн терміном на шість років під 10% річних для погашення цієї заборгованості.

Генеральний директор ЗАТ "Київметробуд" Володимир Петренко заявив, що працівникам підприємства заробітна плата не виплачується з жовтня 2013 року.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА