14:21 20.12.2013

Дністровська ГАЕС запустила другий гідроагрегат

2 хв читати

Дністровська гідроакумулююча електростанція (ГАЕС) запустила другий гідроагрегат станції, повідомила прес-служба президента України в п'ятницю.

Таким чином, "Укргідроенерго" завершила монтажні роботи і розпочала програму пускових операцій другого гідроагрегата.

Участь у запуску гідроагрегата взяв участь глава держави Віктор Янукович, який відзначив важливість модернізації та реформування енергетичної галузі країни в частині адаптації українського законодавства до європейських норм, передає прес-служба.

Президент також зазначив, що Україна приділяє значну увагу розвитку альтернативної енергетики та впровадженню нових технологій.

Як повідомлялося, Дністровська ГАЕС будується в Чернівецькій області на Дністрі. Проектна потужність першої черги в генераторному режимі - 972 МВт, у насосному - 1263 МВт. Загалом проект Дністровської ГАЕС передбачає спорудження семи гідроагрегатів загальною потужністю в генераторному режимі - 2268 МВт, насосному - 2947 МВт.

Перший гідроагрегат турбінною потужністю 324 МВт і насосною потужністю 421 МВт введено в промислову експлуатацію наприкінці 2010 року. Другий і третій гідроагрегати планується ввести в промислову експлуатацію у 2014-му і 2015 рр. відповідно.

Загальна кошторисна вартість будівництва першої черги Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів становить 8 млрд 457,566 тис. грн. Із них 4 млрд 560,806 млн грн становлять власні кошти "Укргідроенерго", 2 млрд 332,9 млн - кредити, 1 млрд 563,86 млн грн - засоби держбюджету. Станом на 1 січня 2013 року проект було профінансовано більш ніж на 5 млрд грн.

"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5007,6 МВт (фактична - 5036 МВт). 100% акцій компанії володіє держава в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА