13:16 26.05.2017

Міненерговугілля повідомляє про початок будівництва 4-го гідроагрегату Дністровської ГАЕС

2 хв читати
Міненерговугілля повідомляє про початок будівництва 4-го гідроагрегату Дністровської ГАЕС

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повідомляє про початок будівництва 4-го гідроагрегату Дністровської гідроакумулювальної електростанції (ГАЕС).

"Сьогодні розпочато будівництво другої черги Дністровської ГАЕС у складі 4-го гідроагрегату", - повідомляється на Facebook-сторінці відомства.

Як повідомлялося, на початку травня "Укргідроенерго" оголосило про намір укласти контракт вартістю 2 млрд 480,956 млн грн (з ПДВ) з консорціумом НУО "Укргідроенергобуд" (Київ) на будівництво гідроагрегату №4 Дністровської ГАЕС.

Раніше "Укргідроенерго" підписало контракти з ВАТ "Турбоатом" та ДП "Електроважмаш" на загальну суму 1,6 млрд грн під виготовлення, поставку та монтаж обладнання для будівництва гідроагрегату №4 ДГАЕС. Контракт з "Турбоатомом" на 0,997 млрд грн передбачає поставку насос-турбіни, а з "Електроважмашем" на 0,571 млрд грн – гідрогенератор-двигун. Реалізація контрактів запланована на 2017-2020 рр.

Програма розвитку гідроенергетики до 2026 року, затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів №552-р від 13 липня 2016 року, передбачає початок будівництва четвертого гідроагрегату в 2017 році, завершення – в 2020-м.

Потужність агрегату становитиме 324 МВт у генераторному і 421 МВт у насосному режимі (заплановано використовувати вже побудовані водосховища і споруди).

Дністровська ГАЕС має складатися з семи гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт (324х7) у генераторному режимі і 2947 МВт (421х7) у насосному, є одним з найтриваліших і наймасштабніших будівництв сучасної України.

Реалізація першої черги будівництва Дністровської ГАЕС почалася в 1989 році, запуск першого агрегату відбувся в 2009 році, другого – в 2013 році, третього – в 2015 році.

"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5411 МВт. Держава в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості є власницею 100% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

Зеленський про ініціативу Китаю та Бразилії провести свою конференцію зі встановлення миру в Україні за участю Росії: Ніхто не має права розповідати нам, як має закінчитися ця війна

Деякі союзники обмежують використання F-16 для ударів по території РФ, що ускладнить Україні проведення військових операцій - ISW

За підтримки Китаєм Росії війна буде довшою - Зеленський

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА