11:28 18.12.2013

Кабмін пропонує в 2014 р. знизити податок на прибуток до 18% замість 16% - Азаров

1 хв читати
Кабмін пропонує в 2014 р. знизити податок на прибуток до 18% замість 16% - Азаров

Уряд України пропонує знизити ставку податку на прибуток у 2014 році на один процентний пункт - до 18%, замість закладених у Податковому кодексі 16%, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Ми прийняли рішення на наступний рік скоротити на 1% податок на прибуток. Складне рішення, але це рішення стимулюватиме вкладати кошти в модернізацію підприємств", - сказав він.

Водночас глава уряду не згадав про можливе перенесення або зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ). Як відомо, у чинній редакції Податкового кодексу передбачено зниження в 2014 році ставок ПДВ з 20% до 17% і податку на прибуток з 19% до 16%.

У той же час у Верховній Раді депутати-регіонали зареєстрували два законопроекти про внесення змін до Податкового кодексу.

Наразі тексти обох документів відсутні. Водночас, за даними агентства "Інтерфакс- Україна", як мінімум, в одному з них міститься пропозиція відмовитися від зниження ставок зазначених податків у 2014 році.

Раніше місія Міжнародного валютного фонду пропонувала українському уряду розглянути можливість відстрочки пониження ставок ПДВ і податку на прибуток. У свою чергу, члени українського уряду не виключили, що цю пропозицію буде підтримано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА